JO12 dendert over Dwingeloo heen

JO12 dendert over Dwingeloo heen Dit weekend stond voor de JO12 de eerste bekerronde op het programma. Na een welverdiende zomerstop, die zelfs met een week verlengd werd doordat het trainingsveld door de aanhoudende droogte nog niet bespeelbaar was, werd afgelopen week met de voorbereiding gestart. Tijdens de twee trainingen werd vol vertrouwen toegewerkt naar de eerste bekerwedstrijd, die gespeeld zou worden in en tegen Dwingeloo. Deze komen dit jaar net als de JO12 uit in de derde klasse, en deze wedstrijd zou daarom een mooie graadmeter vormen voor het aankomende seizoen. Ondanks het feit dat het jaarlijkse “beer”-virus weer heerst in Waskemeer, verzamelden alle spelers en technische staf zich om keurig 8:00 bij het voetbalveld om de reis naar Drenthe in te zetten. Eindbestemming was sportpark De Hulsebosch, wat bij aankomst een nostalgisch complex bleek te zijn. Zo zijn kleedkamers en kantine gehuisvest in een karakteristieke boerderij voorzien van een rieten dak en lopen er oude keienpaden over het sportpark. Aangezien de JO12 niet gekomen was voor een geschiedenisles maar voor een voetbalwedstrijd werd er snel omgekleed en begonnen aan de warming-up, waarna er om 9:00 werd afgetrapt. Waskemeer moest in de eerste minuten nog even wennen aan het kleinere speelveld (sinds dit seizoen zijn de regels en speelvormen voor de JO12 gewijzigd, kijk hier voor meer informatie), maar trok geleidelijk het initatiatief naar zich toe. Dit resulteerde in meerdere kansen voor o.a. Patrick, Matthijs en Joan, maar helaas ging de bal er niet in. De eerste tegenstoot van Dwingeloo werd echter wel direct verzilverd door de thuisploeg, waardoor Waskemeer op achterstand kwam. Lang kon Dwingeloo hier echter niet van genieten, want nog geen 5 minuten later was het Patrick die met een volley de keeper passeerde. Nog voor de rust kwam Waskemeer op een verdiende voorsprong. Een afgemeten voorzet van Matthijs werd door Patrick met het hoofd beheerst langs de keeper geplaatst. Na de pauze schoot Waskemeer uit de startblokken, want binnen 20 seconden werd een uitstekend één-tweetje tussen Matthijs en Patrick door laatstgenoemde  binnengeschoten. Het verzet van de thuisploeg was gebroken en Waskemeer kon vrijuit voetballen. Met goed positie- en combinatiespel werd de tegenstander bij tijd en wijlen helemaal blind getikt. De spaarzame aanvallen van Dwingeloo werden onschadelijk gemaakt door Jelmer, Hein en Sem en ook keeper Jenno onderscheidde zich met enkele katachtige reflexen. De voorsprong werd binnen no-time uitgebreid naar 1-5 door twee doelpunten van aanvoerder Matthijs, die zich de vorige avond had gekroond tot de Junior Beer van Waskemeer. Waskemeer bleef ook hierna voortvarend de aanval zoeken. In één van de vele aanvallen die volgde kwam Jelmer Nick 1-op-1 met de keeper te staan, waarna hij de bal tegen de paal schoot. Echter stond Joan uitstekend opgesteld en wist hij dit buitenkansje te benutten door uit de rebound te scoren. Het slotakkoord was voor Jelmer Nick, die wederom oog-in-oog kwam met de keeper en nu wel het net wist te vinden. Gescoord werd er in het restant van de wedstrijd niet meer, waardoor de eindstand op 1-7 voor Waskemeer werd bepaald. Nadat de handen van de tegenstander en scheidsrechter waren geschud konden de spelers zich gaan douchen, waarna de terugreis werd ingezet met drie punten in de kofferbak. Later op de avond werd de overwinning nog door velen gevierd tijdens de derde helft in de feesttent ! Volgende week staat de tweede bekerronde op het programma. Op sportpark ’t Ald Leger zal om 10:00 aangetreden worden tegen J.V. Oostenburg. De spelers hopen dan de goede lijn van dit weekend door te kunnen trekken om ook in deze derby de drie punten binnen te slepen!
01/06 SJO Bergum BCV Combinatie JO12-1 Waskemeer JO12-1 3 - 0
25/05 Waskemeer JO12-1 Harkema Opeinde JO12-1G 4 - 4
18/05 Harkemase Boys JO12-1 Waskemeer JO12-1 2 - 8
11/05 Waskemeer JO12-1 SJO Bergum BCV Combinatie JO12-1 3 - 10
04/05 Harkema Opeinde JO12-1G Waskemeer JO12-1 7 - 7
13/04 Waskemeer JO12-1 ONT JO12-1 8 - 1
06/04 Blauw Wit '34 JO12-4 Waskemeer JO12-1 1 - 4
30/03 Waskemeer JO12-1 Blauw Wit '34 JO12-4 9 - 3