JO12 in galavoorstelling langs Peize

JO12 in galavoorstelling langs Peize Na de uitstekende bekercampagne van de JO12 , die resulteerde in de eerste plaats in de poule, stond afgelopen zaterdag de eerste competitiewedstrijd van het seizoen op het programma. De JO12 kwam hierbij in actie tegen Peize. De gasten hadden in hun afgelopen drie bekerwedstrijden eenmaal de volle buit gepakt en hun resterende twee duels verloren. Op voorhand was Waskemeer daarom bij de bookmakers de favoriet om met de overwinning aan de haal te gaan. Om 10:00 begon de JO12 onder leiding van scheidsrechter Rocco Nuwolt aan de wedstrijd. Waskemeer zat er direct bovenop en maakte de tegenstander het leven zuur met fraai combinatievoetbal. Dit resulteerde al snel in de eerste kansen voor o.a. Hein, maar deze vond de uitstekende keeper van de gasten op z’n weg. Toch kwam de JO12 binnen 10 minuten op een 1-0 voorsprong. Matthijs speelde zich vrij en plaatste een schot op doel, maar vond de keeper op z’n weg. De rebound was echter een prooi voor Hein, die met een simpel tikje raak schoot. Niet lang daarna kwam de 2-0 op het scorebord. Een lange bal van laatste man Jelmer Nick eindigde bij Matthijs, die met een vlammend schot de keeper passeerde. Voor de time-out (nieuw binnen het pupillenvoetbal; na 15 minuten wordt er een rustpauze van 2 minuten gehouden) kwam Waskemeer zelfs nog een 3-0 voorsprong; ditmaal was het wederom Hein die z’n naam op het wedstrijdformulier schoot. Tijdens de time-out werd afgesproken om lekker zo door te gaan en wisselden Jelmer Nick en Matthijs van positie. Dit betaalde zich direct uit, want Jelmer Nick had maar 5 minuten nodig om tweemaal het net te vinden. Waskemeer ging uiteindelijk rusten met een 7-0 voorsprong door doelpunten van Patrick (schot in de kruising; 6-0) en Joan (strak schot in de lange hoek; 7-0). Tijdens de rust kon de technische staf alleen maar met complimenten strooien en werd aangeven de lijn van de eerste 30 minuten door te trekken naar de tweede helft. Jenno stond daarnaast zijn keeperhandschoenen af aan Jelmer, en kwam op de spits positie te spelen. Dit was even wennen voor hem, maar binnen no-time had hij de smaak te pakken. Met een uitstekende uithaal schoot hij de 8-0 tegen de touwen. Een paar minuten later was het wederom Jenno die de bal met een bewuste schuiver in de goal plaatste, en hiermee aan zijn toekijkende vader liet zien hoe hij in het vervolg bij zijn wedstrijden met de 35+ een goal moet maken. Hierna ging het snel, want achtereenvolgens Jelmer Nick, Hein, Patrick, Hein en Matthijs wisten het net nog te vinden. De eindstand kwam hiermee op een klinkende 14-0! Na afloop werden zoals gebruikelijk nog penalty’s genomen, waarbij de ene nog mooier dan de andere binnengeschoten werd. Nadat de handen van de tegenstander geschut waren was het eindelijk tijd welverdiende douche, maar niet voordat de complimenten van het toegestroomde thuispubliek in ontvangst waren genomen. Volgende week reist de JO12 vol vertrouwen af naar Leek voor haar volgende competitiewedstrijd. Op sportpark Oostindië zal om 12:00 afgetrapt worden tegen VEV’67 JO12-3. De JO12 zal er alles aan doen om de goede lijn van de afgelopen weken door te trekken en om wederom met een driepunter in de kofferbak terug te keren naar Waskemeer!
01/06 SJO Bergum BCV Combinatie JO12-1 Waskemeer JO12-1 3 - 0
25/05 Waskemeer JO12-1 Harkema Opeinde JO12-1G 4 - 4
18/05 Harkemase Boys JO12-1 Waskemeer JO12-1 2 - 8
11/05 Waskemeer JO12-1 SJO Bergum BCV Combinatie JO12-1 3 - 10
04/05 Harkema Opeinde JO12-1G Waskemeer JO12-1 7 - 7
13/04 Waskemeer JO12-1 ONT JO12-1 8 - 1
06/04 Blauw Wit '34 JO12-4 Waskemeer JO12-1 1 - 4
30/03 Waskemeer JO12-1 Blauw Wit '34 JO12-4 9 - 3