JO12/JO15 zien Leekster Eagles spectaculaire zege boeken op Texel'94

JO12/JO15 zien Leekster Eagles spectaculaire zege boeken op Texel'94 Vanaf halverwege november hebben de JO12 en JO15 wekelijks in de zaal getraind als voorbereiding op het aankomende zaalseizoen. Dit vormde een onderdeel van de voetbalschool, waarbij Freddie v/d Velde zelf de trainingen van de JO15 verzorgde en de JO12 getraind werd door hun vaste coaches. Afgelopen week stonden de laatste trainingen gepland voor de kerstvakantie en werden beide teams klaargestoomd voor de zaaltoernooien. Om de puntjes op de spreekwoordelijke i te zetten stond daarnaast een wedstrijdbezoek aan een zaalwedstrijd gepland. Gezien de band van Freddie met de Leekster Eagles was het logisch om hiervoor af te reizen naar Leek. De Leeksters zijn actief in de 1ste divisie en zijn nog volop in de race om promotie naar de zaalvoetbaleredivsie te bewerkstelligen. Alle spelers waren vooraf dan ook enthousiast en 21 december werd door een ieder in de agenda omcirkeld.

Vrijdag was het dan zover. De Leekster Eagles speelden in eigen huis tegen Texel'94, wat op papier een heuse topper was. Als nummer 4 speelden de Eagles namelijk in de Topsporthal tegen de eilandbewoners die op plaats twee terug te vinden waren. Kortom, een fantastisch affiche! Met 15 spelers werd uiteindelijk afgereisd naar Leek. Na aankomst werd koers gezet naar de tribune, waar iedereen z'n plekje uitzocht. De spelers besloten recht achter de goal plaats te nemen (zie de uitgelichte foto), waardoor ze in de eerste helft midden in de vuurlinie van Texel belanden en meerdere ballen met katachtige reflexen moesten keren. De begeleiders zochten veiligheidshalve een plekje aan de zijkant van de tribune. In de eerste helft van de wedstrijd waren beide teams aan elkaar gewaagd, maar uiteindelijk gingen de Eagles met een 2-1 voorsprong de rust in. Nadat er vijf minuten gespeeld waren in de tweede helft ging plotseling het brandalarm af. Gelukkig bleek het loos alarm wat veroorzaakt werd doordat bij een korfbaltraining in de naastgelegen zaal een bal de brandmelder had geraakt. Consequentie was wel dat alle buitendeuren automatisch geopend werden en de tussenwand omhoog ging. Aangezien de wedstrijd hierdoor stil kwam te liggen ging de aandacht van de spelers uit naar de korfballers, die stug door bleven trainen. Elke bal die door de korf ging werd begroet met een luid gejuich vanaf de tribune! Uiteindelijk zorgde dit alles voor een oponthoud van ongeveer vijftien minuten, waarna de wedstrijd gelukkig weer hervat werd. Ook in de resterende minuten waren beide teams in eerste instantie aan elkaar gewaagd. Texel kwam terug tot 2-2, waarna de Eagles weer wat terugdeden (3-2) maar niet konden voorkomen dat Texel wederom gelijkmaakte (3-3). Nadat de Eagles binnen twee minuten op een 5-3 voorsprong kwamen kregen ze vleugels en wisten het publiek te vermaken met mooie aanvallen en fantastische doelpunten. Met het publiek op de banken stokte de teller uiteindelijk bij 8-3 waardoor de Leeksters zijn opgeklommen naar de derde plaats en met een goed gevoel de winterstop in gaan. Hierna was het tijd om weer huiswaarts te keren naar Waskemeer, waarbij in de auto de memorabele wedstrijd nog goed werd nabeschouwd! De spelers kunnen terugkijken op een geslaagd uitje waarbij ze in praktijk hebben kunnen zien wat er bij het spelen van een zaalwedstrijd komt kijken. Hopelijk kunnen ze deze ervaring meenemen in het aankomende zaalseizoen zodat ook zij de nodige wedstrijden winnend weten af te sluiten!

Bij deze willen we Antje van de Leekster Eagles bedanken voor de gastvrije ontvangst. We komen zeker nog een keer terug naar Leek om de Eagles te supporten! Het wedstrijdverslag vanuit Eagles perspectief is hier te vinden.

Onderstaande foto’s geven een impressie van het uitje. Wederom een bedankje voor Antje voor het beschikbaar stellen van enkele wedstrijdfoto's.

01/06 SJO Bergum BCV Combinatie JO12-1 Waskemeer JO12-1 3 - 0
25/05 Waskemeer JO12-1 Harkema Opeinde JO12-1G 4 - 4
18/05 Harkemase Boys JO12-1 Waskemeer JO12-1 2 - 8
11/05 Waskemeer JO12-1 SJO Bergum BCV Combinatie JO12-1 3 - 10
04/05 Harkema Opeinde JO12-1G Waskemeer JO12-1 7 - 7
13/04 Waskemeer JO12-1 ONT JO12-1 8 - 1
06/04 Blauw Wit '34 JO12-4 Waskemeer JO12-1 1 - 4
30/03 Waskemeer JO12-1 Blauw Wit '34 JO12-4 9 - 3