JO12 lijdt eerste seizoensnederlaag tegen Langezwaag

JO12 lijdt eerste seizoensnederlaag tegen Langezwaag Na de ruime overwinning van vorige week in en tegen Boerakker stond er dit weekend een tegenstander van een ander kaliber op het programma voor de JO12. Op sportpark ’t Ald Leger kwam Langezwaag op bezoek, die tot dusver uit zes gespeelde wedstrijden vijftien punten wisten te vergaren. Alleen de wedstrijd tegen Harkema Opeinde ging verloren, waardoor ze de derde plaats op de ranglijst bezetten. De thuisploeg ging als trotste koploper het duel in doordat alle gespeelde wedstrijden tot dusver in winst werden omgezet. Vaste kracht Jelmer Nick was dit weekend niet aanwezig, waardoor Nander gehuurd werd van de JO15. Vooraf werd besproken dat de spelers gelijk druk zouden gaan zetten op de verdediging van Langezwaag en scherp te beginnen aan de wedstrijd. Bij winst waren de groenhemden namelijk heel dicht bij het kampioenschap waardoor vol goede moed werd begonnen aan de wedstrijd. De opstelling was als volgt:

Jenno

Nander   Matthijs   Jelmer

Hein   Sem

Patrick   Joan

Onder leiding van scheidsrechter Toon Uithof werd om 8:30 afgetrapt door de thuisploeg. Waar de thuisploeg de voorgaande wedstrijden het initiatief in de wedstrijden naar zich toe wist te trekken was dat deze wedstrijd in de eerste helft niet het geval. Langezwaag begon fel en wist de groenhemden af te bluffen. Combinaties die normaal gesproken vlekkeloos liepen kwamen niet van de grond en Waskemeer werd op eigen helft vastgezet. Binnen tien minuten resulteerde dit in drie doelpunten van de gasten. Hierna herpakte de JO12 zich enigszins, wat o.a. een grote kans voor Hein opleverde, maar deze wist de bal in twee instanties niet over de doellijn te plaatsen. Na een corner van Waskemeer wist Langezwaag uit een daarop volgende vlijmscherpe counter de marge voor de pauze zelfs op vier te brengen. Tijdens de rust werden de koppen bij elkaar gestoken en werd de afspraak gemaakt dat de groenhemden de rug zouden rechten. Hoewel een overwinning een lastige opgave was moest er in ieder geval een gezonde dosis strijdlust en felheid op de mat gelegd worden en zou dan wel blijken waar het schip zou stranden. Met die insteek begonnen de spelers aan de tweede helft. Waar de groenhemden in de eerste helft overlopen werden ging de tweede helft gelijk op. Het spel golfde op en neer en het was Hein die de aansluitingstreffer wist te produceren door een voorzet vanaf de linkerkant beheerst binnen te tikken. Hierna ging Waskemeer vol op de aanval spelen in een alles of niets offensief. Dit resulteerde in enkele dreigende aanvallen van de thuisploeg, maar grote uitgespeelde mogelijkheden werden niet gecreërd. Vlak voor de tweede time-out wist Langezwaag wederom te scoren door een vrije trap beheerst binnen te schieten. In het laatste kwartier kwamen beide ploegen nog éénmaal tot scoren (voor de thuisploeg scoorde wederom Hein), waardoor de wedstrijd eindigde in een 6-2 nederlaag. Door dit verlies is de zegereeks van de JO12 (8 competitiewedstrijden en 4 bekerwedstrijden) ten einde gekomen. Langezwaag nam terecht de drie punten mee naar huis en heeft de technische staf het nodige huiswerk bezorgd waar de komende week op de trainingen aan gewerkt zal worden. Een kampioenschap behoort nog steeds tot de mogelijkheden, al zal het waarschijnlijk op doelsaldo beslist gaan worden. Hierin staan de groenhemden er florisant voor, want dit weekend werd de magische grens van honderd doelpunten overschreden, waarmee het doelsaldo op +84 is gebracht. Volgende week reist de JO12 af naar Roden, die de hekkensluiter vormen van de ranglijst. De groenhemden zullen er alles aan doen om die wedstrijd winnend af te sluiten en is dan afhankelijk van de resultaten van Harkema Opeinde (nog één wedstrijd te gaan) en Langezwaag (nog drie wedstrijden te gaan) of het seizoen met het eremetaal afgesloten zal worden.
01/06 SJO Bergum BCV Combinatie JO12-1 Waskemeer JO12-1 3 - 0
25/05 Waskemeer JO12-1 Harkema Opeinde JO12-1G 4 - 4
18/05 Harkemase Boys JO12-1 Waskemeer JO12-1 2 - 8
11/05 Waskemeer JO12-1 SJO Bergum BCV Combinatie JO12-1 3 - 10
04/05 Harkema Opeinde JO12-1G Waskemeer JO12-1 7 - 7
13/04 Waskemeer JO12-1 ONT JO12-1 8 - 1
06/04 Blauw Wit '34 JO12-4 Waskemeer JO12-1 1 - 4
30/03 Waskemeer JO12-1 Blauw Wit '34 JO12-4 9 - 3