JO12 overklast Harkemase Boys

JO12 overklast Harkemase Boys Afgelopen weekend kwamen de manschappen van Tomar Peeters en Joost van Burgsteden op het eigen sportpark ’t Ald Leger uit tegen Harkemase Boys. De ‘Harrekieten’ hadden tot dusver twee wedstrijden gespeeld. De derby tegen Harkema Opeinde ging verloren met 5-3, terwijl tegen ONT de drie punten wel werden veiliggesteld (5-2 winst). Waskemeer had daarentegen nog maar één wedstrijd gespeeld door enkele afgelastingen in verband griepgolven en slechte velden. Uit in Opeinde werd op 16 februari met 2-5 aan het langste eind getrokken tegen ONT. Aangezien Harkemase Boys met exact dezelfde cijfers wist te winnen van ONT was de verwachting vooraf dat het een gelijkopgaande wedstrijd zou gaan worden. Gedurende de wedstrijd bleek dat echter geenszins het geval. De JO12 startte met de onderstaande opstelling aan de wedstrijd:

Jenno

Nander   Jelmer Nick   Jelmer

Patrick   Hein

Sem   Matthijs

Wissels: Joan en Anyk

Onder leiding van scheidsrechter Rik v/d Vosse begon Waskemeer om 10:00 aan de wedstrijd. De groenhemden zochten direct vol de aanval, wat betekende dat de wedstrijd zich met name afspeelde op de helft van Harkemase Boys. Dit resulteerde al snel in een 1-0 voorsprong. Matthijs ontving de bal van Patrick, waarna hij slalommend de verdediging wist te omspelen en beheerst de bal in het doel plaatste. Een paar minuten later waren de rollen omgedraaid, aangezien Patrick wist te scoren na een assist van Matthijs. Tijdens de time-out werden Joan en Anyk in het veld gebracht voor Sem en Jelmer. Harkemase Boys wisselde de keeper. Deze zal echter geen goede herinneringen aan de wedstrijd overhouden, aangezien Matthijs binnen een tijdsbestek van +/- vijf minuten met een heuse hattrick persoonlijk de tussenstand op 5-0 bracht. De verdediging stond onder leiding van laatste man Jelmer Nick als een huis en gaf amper een kans weg. Enkele afstandsschoten van de uitploeg misten het doel en Jenno kwam tijdens een 1-op-1 situatie als winnaar uit de strijd. Dit betekende dat er zonder tegendoelpunten gerust werd, en door een afstandsknal van Patrick gingen beide ploegen met een 6-0 tussenstand aan de ranja. Tijdens de rust kwam Jenno als veldspeler in het veld en nam Jelmer de keeperhandschoenen van hem over. De spelers van Harkemase Boys waren tijdens de rust op scherp gezet door hun leiders en schoten uit de startblokken. In een alles-of-niets offensief werd er volop de aanval gespeeld. Dit leverde na twee minuten spelen de 6-1 op. Doordat Jelmer uitgleed was een afstandsschot hem te machtig. De groenhemden waren hierdoor even van slag en Harkemase Boys begon steeds opportunistischer te spelen. Jelmer wist enkele malen goed redding te brengen en door enkele goede verdedigende onderscheppingen van Anyk, Sem en Matthijs werd er niet gescoord. Na een vlijmscherpe counter wist Hein de marge zelfs weer op zes te brengen. Jelmer Nick ontving de bal van achteruit en wist deze perfect voor de inlopende Hein klaar te leggen, waarna hij de bal strak in de verre hoek wist te plaatsen. Uit een goede aanval schoten de ‘Harrekieten’ daarna de 7-2 binnen. Spannend werd de wedstrijd echter niet meer en Waskemeer kon nog verder uitlopen. Een diepe bal vanaf het middenveld bracht Jenno in stelling voor het doel van de tegenstander en met een ferme uithaal wist deze de keeper te passeren. Het slotakkoord was aan Joan, die een uitstekende voorzet van Jelmer Nick wist binnen te werken. Hierdoor eindigde de wedstrijd in een klinkende 9-2 overwinning! Volgende week staat er wederom een thuiswedstrijd gepland. Dan komt Blauw Wit uit Leeuwarden op bezoek in Waskemeer. De Leeuwarders zijn na drie wedstrijden nog op zoek naar hun eerste overwinning en de JO12 zal er alles aan doen om deze zoektocht nog een weekje langer te laten duren!
01/06 SJO Bergum BCV Combinatie JO12-1 Waskemeer JO12-1 3 - 0
25/05 Waskemeer JO12-1 Harkema Opeinde JO12-1G 4 - 4
18/05 Harkemase Boys JO12-1 Waskemeer JO12-1 2 - 8
11/05 Waskemeer JO12-1 SJO Bergum BCV Combinatie JO12-1 3 - 10
04/05 Harkema Opeinde JO12-1G Waskemeer JO12-1 7 - 7
13/04 Waskemeer JO12-1 ONT JO12-1 8 - 1
06/04 Blauw Wit '34 JO12-4 Waskemeer JO12-1 1 - 4
30/03 Waskemeer JO12-1 Blauw Wit '34 JO12-4 9 - 3