JO12 speelt in spectaculair duel met 7-7 gelijk tegen Harkema Opeinde

JO12 speelt in spectaculair duel met 7-7 gelijk tegen Harkema Opeinde Na twee wedstrijdloze weekenden mocht de JO12 afgelopen weekend eindelijk weer de wei in. Hiervoor moest afgereisd worden naar Harkema, waar tegen Harkema Opeinde gespeeld werd. Deze ploeg is voor de JO12 geen onbekende, want in de najaarscompetitie zaten Waskemeer en Harkema Opeinde ook bij elkaar in de competitie. Beide teams waren toen met elkaar verwikkeld in een spannende kampioensstrijd, die uiteindelijk op doelsaldo werd beslecht in het voordeel van de JO12. In Harkema zegevierde de groenhemden destijds in een spannend duel met 5-8. Vooraf was dus in ieder geval duidelijk dat de JO12 aan de bak zou moeten om wederom met drie punten huiswaarts te keren!\ Om 11:30 begonnen beide teams op sportpark ‘De Bosk’ in de volgende opstelling aan de wedstrijd.

Jenno Anyk Jelmer Nick Jelmer Hein Patrick Matthijs Joan Wissel: Sem

De JO12 begon sterk aan de wedstrijd en creëerde direct goede kansen met een 1-op-1 situatie van Matthijs en een afstandsschot van Patrick die net naast ging. Het was echter de thuisploeg die op 1-0 wist te komen. Lang kon Harkema Opeinde hier echter niet van genieten, want enkele minuten later was het Patrick die de stand gelijk trok. Een goede voorzet van Matthijs werd door Patrick met de borst gecontroleerd, waarna hij de bal binnen volleerde. Een paar minuten later was het wederom raak voor de JO12. Een schot van Matthijs werd in eerste instantie nog door de keeper gepareerd, maar deze was kansloos toen Joan de bal uit de rebound verwoestend tegen de touwen schoot. Ook de 1-3 kwam op naam van Joan. Hij wist een te korte terugspeelbal op de keeper te onderscheppen en de bal met de punt van zijn schoen langs de sluitpost te spelen. Hierna deed Harkema Opeinde weer wat terug. Een voorzet van de zijkant werd á la Van Basten in 1988 binnengeschoten. Lang bleef de marge niet op twee, want na een individuele actie van Matthijs wist deze zichzelf te lanceren en kwam hij oog-in-oog met de keeper als winnaar uit de strijd. Vlak voor de rust kwam de thuisploeg nog terug tot 3-4, waardoor de groenhemden met een voorsprong aan de ranja gingen. De tweede helft was nog maar 2 minuten oud of Waskemeer kreeg de uitgelegen kans om de marge weer op twee te brengen. Jelmer Nick werd diepgestuurd, waarna hij de bal met gevoel over de keeper wist te plaatsen. Helaas stond de lat de 3-5 in de weg. Uit de daaropvolgende counter wist Harkema Opeinde de gelijkmaker te produceren. Lang konden ze hier echter niet van genieten. Jelmer kreeg de bal namelijk aangespeeld op de middenlijn en wist deze met een streep in de kruising te schieten, waarmee hij zijn eerste doelpunt van het seizoen wist te maken. De thuisploeg wist zich echter wederom terug te knokken in de wedstrijd, waarmee de tussenstand met nog een kwartier te spelen op 5-5 kwam. Hierna was het Hein die tweemaal zijn voeten liet spreken. In een tijdsbestek van enkelen minuten wist hij namelijk met twee geplaatste afstandsschoten de groenhemden op een 5-7 voorsprong te zetten. Met nog vijf minuten te gaan produceerde de Harrekieten nog de aansluitingstreffer, wat voor hen het sein was om te starten met een alles-of-niets offensief. Helaas voor de groenzwarten had dit effect. Waar Waskemeer tweemaal dacht dat er een overtreding werd gemaakt door de thuisploeg, liet de scheidsrechter in beide gevallen doorspelen waarna Harkema Opeinde tot grote vreugde van het thuispubliek terug kwam tot 7-7. Enkele seconden nadat Waskemeer de daaruit volgende aftrap had genomen floot de scheidsrechter af. Gezien het spelbeeld geeft een gelijkspel de krachtsverhoudingen goed weer, al is Harkema Opeinde gezien het scoreverloop natuurlijk de mentale winnaar. Desondanks kunnen de spelers terugkijken op een goede wedstrijd, die met een beetje geluk ook zomaar winnend afgesloten had kunnen worden. Harkema Opeinde reist op 25 mei nog af naar Waskemeer, waardoor de groenhemden nog de kans geboden wordt om revanche te nemen! Volgende week speelt de JO12 op sportpark ’t Ald Leger tegen de tot dusver ongenaakbare koploper BBC Bergum. Uit zes gespeeld wedstrijden wisten zij 18 punten te pakken met imponeren doelcijfers van 61 voor en slechts 4 tegen. Duidelijk is dat de JO12 hier een zware dobber aan zal hebben, maar met de ondersteuning van het thuispubliek zullen de spelers er alles aan doen om de punten in eigen huis te houden!
01/06 SJO Bergum BCV Combinatie JO12-1 Waskemeer JO12-1 3 - 0
25/05 Waskemeer JO12-1 Harkema Opeinde JO12-1G 4 - 4
18/05 Harkemase Boys JO12-1 Waskemeer JO12-1 2 - 8
11/05 Waskemeer JO12-1 SJO Bergum BCV Combinatie JO12-1 3 - 10
04/05 Harkema Opeinde JO12-1G Waskemeer JO12-1 7 - 7
13/04 Waskemeer JO12-1 ONT JO12-1 8 - 1
06/04 Blauw Wit '34 JO12-4 Waskemeer JO12-1 1 - 4
30/03 Waskemeer JO12-1 Blauw Wit '34 JO12-4 9 - 3