JO12 verslaat BBC in kraker met 6-1

JO12 verslaat BBC in kraker met 6-1 Na de eclatante 23-0 overwinning op Zuidhorn van vorige week zaterdag stond er dit weekend een tegenstander van een heel ander niveau op het programma voor de JO12. Op sportpark ’t Ald Leger werd namelijk om 10:00 gespeeld tegen Bergum BCV Combinatie (BBC). De gasten uit Bergum zijn een samenwerkingsverband voor de jeugd tussen vv Bergum en BCV, welke in het seizoen 2005/2006 gevormd is. Momenteel is de vereniging groeiende en schommelt het ledenaantal rond de 600. Net als de JO12 is BBC tot dusver nog ongeslagen en heeft het uit alle gespeelde wedstrijden de volle buit weten te pakken. Hierdoor bezetten ze de tweede plaats waar de groenhemden de trotse aanvoerder zijn van de ranglijst. Deze wedstrijd kon daarom vooraf geclassificeerd worden als een echte kraker. Dit bleek ook uit de publieke belangstelling, want de thuistribune was tot de nok toe gevuld! Gezien de stand op de ranglijst begrepen de spelers dat alles uit de kast gehaald zou moeten worden en na een tactische voorbespreking en een goede warming-up stonden de manschappen van Tomar Peeters en Joost van Burgsteden tot op het bot gemotiveerd klaar voor de aftrap. De volgende spelers werden de wei in gestuurd:

Jenno

Hein      Jelmer Nick      Jelmer

Patrick       Sem

Joan      Matthijs

Wissel: Anyk

Na het eerste fluitsignaal van scheidsrechter Rik v/d Vosse vloog Waskemeer uit de startblokken. Binnen een minuut deed de eerste mogelijkheid zich al aan, maar nadat Sem de keeper op zijn pad vond was het Patrick die uit de rebound de doelpaal toucheerde. De spelers waren voornemens om deze lijn door te trekken en gelijk orde op zaken te stellen. Binnen vijf minuten was het uiteindelijk Matthijs die de ban brak. Na een flitsende combinatie met Patrick wist hij de bal in de verre hoek te schieten buiten het bereik van de keeper. Ook BBC liet zich niet onbetuigd, maar verder dan enkele afstandsschoten kwamen de gasten uit Bergum niet. De groenhemden bleven furieus de aanval zoeken en voor de eerste time-out was de tussenstand al op 3-0 gebracht. De 2-0 kwam op naam van Joan die een voorzet vanaf de rechterkant vol op de pantoffel nam, waarna Matthijs wederom het net wist te vinden na een fraaie combinatie met Patrick. Ook na de korte rustpauze was de JO12 de bovenliggende partij. Nadat Joan en Matthijs nog een kans onbenut lieten was het Patrick die met zijn eerste van de ochtend de tussenstand op 4-0 bracht. 1-op-1 met de keeper leek laatstgenoemde het schot nog te keren, maar helaas voor hem zag hij de bal met een curve toch in zijn doel verdwijnen. Voor het rustsignaal deed BBC nog iets terug. Een vrije trap werd door de gasten uitstekend binnen gekopt, waardoor de kleedkamer werd opgezocht met een 4-1 voorsprong. Tijdens de pauze werd benadrukt dat BBC de tweede helft waarschijnlijk vol op de aanval zou spelen, waardoor het belangrijk was dat iedereen verdedigend z’n mannetje zou staan. Daarnaast moesten de groenhemden natuurlijk van eigen kracht uit blijven gaan om de eindoverwinning over de streep te trekken. Waar de JO12 in de eerste helft de bovenliggende partij was kwam BBC de tweede helft zoals verwacht een stuk beter voor de dag. Met name op het middenveld werd de slag gewonnen, maar gelukkig stond de verdediging bestaande uit Jelmer, Jelmer Nick en Hein als een huis. Ondanks het feit dat BBC een stuk dreigender was dan in de eerste helft creëerden ze weinig grote kansen, behoudens enkele afstandsschoten die niet tussen de palen eindigden. Na de eerste tien minuten groeide Waskemeer steeds beter in de wedstrijd door de mouwen op te stropen. Uiteindelijk resulteerde dit in de 5-1 van Matthijs, die het eindstation vormde van een vlijmscherpe counter en daarmee zijn derde treffer van de ochtend aantekende. Na deze treffer gingen de kopjes bij BBC naar beneden en met een gezonde dosis strijdlust ging iedereen voor elkaar door het vuur. Toonbeeld hiervan waren de onvermoeibare Anyk en Joan, die beide al een wedstrijd in de benen hadden met de JO10 maar desondanks een uitstekende partij speelden. Tien minuten voor tijd was het slotakkoord aan Patrick. Nadat Hein onreglementair gevloerd werd in het strafschopgebied schoot hij de bal vanaf de stip onberispelijk in de rechterhoek. De resterende minuten gebeurde er verder weinig meer, waardoor de JO12 uiteindelijk met drie punten ‘in the pocket’ van het veld kon afstappen! Het moge duidelijk zijn dat de winstpartij in de kleedkamer groots gevierd werd, want door deze overwinning bezet de JO12 op dit moment de eerste plaats en staat het drie punten los van de nummer 2 en 3. Ondanks het feit dat met name de tweede helft moeizaam verliep vanuit groen-zwart oogpunt kunnen de spelers tevreden zijn over de vertoonde strijdlust. De wil om te winnen spatte er vanaf en met deze mentaliteit moet het mogelijk zijn om het seizoen af te sluiten met het eremetaal! Volgende week kan de JO12 wederom een stap in de goede richting maken. Uit in Boerakker zal er dan om 10:00 worden aangetreden tegen Boerakker/SVMH, die op de ranglijst terug zijn te vinden in de middenmoot. Als het vertoonde spel uit de eerste helft en de strijdlust uit de tweede helft volgende week gecombineerd kunnen worden maken de groenhemden een goede kans om er ook dan met de overwinning vandoor te gaan!
01/06 SJO Bergum BCV Combinatie JO12-1 Waskemeer JO12-1 3 - 0
25/05 Waskemeer JO12-1 Harkema Opeinde JO12-1G 4 - 4
18/05 Harkemase Boys JO12-1 Waskemeer JO12-1 2 - 8
11/05 Waskemeer JO12-1 SJO Bergum BCV Combinatie JO12-1 3 - 10
04/05 Harkema Opeinde JO12-1G Waskemeer JO12-1 7 - 7
13/04 Waskemeer JO12-1 ONT JO12-1 8 - 1
06/04 Blauw Wit '34 JO12-4 Waskemeer JO12-1 1 - 4
30/03 Waskemeer JO12-1 Blauw Wit '34 JO12-4 9 - 3