JO12 verslaat VEV'67 in spannend duel

JO12 verslaat VEV'67 in spannend duel Onder een stralende najaarszon mocht de JO12 afgelopen zaterdag aantreden voor haar tweede competitiewedstrijd van het seizoen. Nadat vorige week Peize werd afgedroogd met een 14-0 overwinning, mochten de spelers nu afreizen naar Leek, waar gespeeld zou worden tegen “Vlug En Vaardig 1967”, beter bekend als VEV’67. De gastheer vierde vorig jaar haar 50-jarige bestaan en is met ongeveer 700 leden één van de grotere verenigingen uit de omgeving. Voorheen speelde de club haar thuiswedstrijden in Nienoord, maar door de komst van nieuwbouwwijk Oostindië is men in 2007 verhuisd. Dat de club nog niet uitgegroeid is blijkt wel uit het feit dat men dit weekend een nieuw vijfde veld in gebruik genomen heeft en dat in de omgeving nog volop nieuwe huizen worden bijgebouwd. De tegenstander van dit weekend was de JO12-3, die hun 1ste competitiewedstrijd met 4-2 verloren van Harkema Opeinde. Ondanks het verlies tegen de “Harrekieten” is men het seizoen uitstekend gestart, want met 3 gewonnen bekerwedstrijden en doelcijfers van 29 voor en slechts 2 tegen is VEV’67 overtuigend een ronde verder in de beker. Waskemeer was dus gewaarschuwd.

Met de zon hoog aan de hemel was het VEV’67 wat om 12:00 de aftrap nam. Waskemeer begon direct druk te zetten, wat resulteerde in een vroege 0-1 voor de groenhemden. Een uitbal werd door Patrick ingedribbeld en van een meter of 20 over de verbouwereerde keeper geschoten. Ondanks de vroege voorsprong had Waskemeer moeite om in de wedstrijd te komen. VEV’67 had een uitstekend verdedigend blok staan en kwam er bij tijd en wijle gevaarlijk uit. Nadat Jenno in een 1-op-1 situatie nog als winnaar uit de strijd kwam kon hij niet voorkomen dat de thuisploeg zich terugknokte en de tussenstand op 1-1 bracht. Waskemeer bleef echter geconcentreerd voetballen, en werd onder andere gevaarlijk via Joan en Matthijs, maar beiden hadden hun vizier niet op scherp staan. Toch ging Waskemeer rusten met een 2-1 voorsprong. Een scrimmage voor de goal, waarbij de bal een paar keer stuiterde in het strafschopgebied, werd door Patrick vol op de slof genomen en omgezet in een doelpunt. Tijdens de rust wisselden laatste-man Jelmer Nick en aanvaller Matthijs van positie. De spelers van VEV’67 hebben tijdens de rust waarschijnlijk een donderspeech gehad van hun coach, want de manschappen in het geel-zwart vlogen uit de startblokken en brachten de tussenstand binnen een minuut weer in evenwicht. Dit resulteerde niet in paniek bij Waskemeer, want de spelers wisten dat als ze van eigen kracht uit zouden gaan de doelpunten wel zouden vallen. Dit vertrouwen in eigen kunnen werd beloond, want het was Jelmer Nick die zich liet gelden met twee doelpunten. Bij de 2-3 was hij scherp voor de goal toen de keeper de bal niet klem had, en z’n tweede doelpunt was een lange bal van Matthijs die hij met de punt van z’n schoen over de uitgekomen keeper wipte. Ondanks het feit dat de verdediging, met Hein, Matthijs, Jelmer en keeper Jenno, de tweede helft uitstekend stond, kon niet voorkomen worden dat een kwartier voor tijd de gastheer na een vloeiende aanval de 3-4 op het scorebord schoot. Tijdens de time-out werden de koppen bij elkaar gestoken, waarbij afgesproken werd dat een ieder nog een schepje erbij zou doen. Deze afspraak werd verzilverd, aangezien Jelmer Nick binnen no-time de 3-5 via een tegenstander in de goal werkte. Ook de 3-6 kwam op naam van Jelmer Nick. Hij kreeg de bal van z’n zusje Anyk, die voor deze wedstrijd gehuurd werd van de JO10 en zichzelf onderscheidde met uitstekend veldspel, waarna het voor hem een koud kunstje was om met een harde schuiver zijn vierde van de middag binnen te schieten. Het slotakkoord was aan Patrick, die zichzelf met een individuele actie vrijspeelde en beheerst de 3-7 binnenschoot. Hierna voetbalde Waskemeer professioneel de wedstrijd uit, waardoor de vijfde driepunter op rij een feit was! Na de penalty’s en het schudden van de handen van de tegenstander werd het uitvak bedankt voor de vocale ondersteuning en kon de kleedkamer opgezocht worden voor een welverdiende douche.

Door de overwinning blijft de JO12 ongeslagen in de beker- en competitiewedstrijden en is het gedeeld de trotste koploper van de competitie. Volgende week komen de manschappen van Tomar Peeters en Joost van Burgsteden op het eigen sportpark ’t Ald Leger in actie tegen Donkerbroek JO12-2 (aanvang 8:30). Om koploper te blijven zal er gewonnen moeten worden, maar natuurlijk gaat het ook om de spreekwoordelijk eer in deze streekderby! Met het goede spel van met name de tweede helft in gedachten hoeft de JO12 voor niemand bang te zijn en gaan de spelers de wedstrijd van zaterdag vol vertrouwen tegemoet.

01/06 SJO Bergum BCV Combinatie JO12-1 Waskemeer JO12-1 3 - 0
25/05 Waskemeer JO12-1 Harkema Opeinde JO12-1G 4 - 4
18/05 Harkemase Boys JO12-1 Waskemeer JO12-1 2 - 8
11/05 Waskemeer JO12-1 SJO Bergum BCV Combinatie JO12-1 3 - 10
04/05 Harkema Opeinde JO12-1G Waskemeer JO12-1 7 - 7
13/04 Waskemeer JO12-1 ONT JO12-1 8 - 1
06/04 Blauw Wit '34 JO12-4 Waskemeer JO12-1 1 - 4
30/03 Waskemeer JO12-1 Blauw Wit '34 JO12-4 9 - 3