JO12 wint overtuigend van Roden

JO12 wint overtuigend van Roden Zaterdag stond voor de JO12 de laatste competitiewedstrijd van de najaarscompetitie op het programma. Uit in Roden werd aangetreden tegen de JO12-3 van de plaatselijke voetbalvereniging. De gastheer was voor aanvang van de wedstrijd de rode lantaarn drager van de competitie door uit zeven wedstrijden een schamele twee punten bij elkaar te spelen. De groenhemden stonden er een stuk beter voor en gingen als trotse koploper het duel in. Vorige week werd de eerste nederlaag geleden aangezien Langezwaag op sportpark ’t Ald Leger verdiend met 2-6 de drie punten huiswaarts nam. Door deze tegenvaller was vooraf duidelijk dat het kampioenschap dit weekend niet officieel beslecht zou gaan worden en dat het doelsaldo doorslaggevend zou zijn in de strijd om het eremetaal. Zowel Langezwaag als Harkema Opeinde hadden tot dusver één wedstrijd verloren en kwamen daardoor beide nog in aanmerking voor de titel. Qua doelsaldo hadden de groenhemden al een aardige marge opgebouwd op de twee overgebleven concurrenten en de opdracht voor de spelers was om deze marge in de laatste wedstrijd verder uit te bouwen. Na een korte wedstrijdbespreking begonnen beide teams om 11:30 aan de wedstrijd. De opstelling was als volgt:

Jenno Hein      Jelmer Nick      Jelmer Patrick      Nander Matthijs      Joan

Wissel: Sem

De spelers lieten zien dat de opdracht duidelijk was en vlogen uit de startblokken. Binnen de minuut lag de bal in het netje. Een hoge bal van Nander werd door Matthijs met een volley tot doelpunt gepromoveerd. De groenhemden bleven vol op de aanval spelen en de tegenstander op eigen helft vastzetten. De aanvallende intenties van de JO12 werden beloond, want binnen vijf minuten gaf het scorebord al 0-5 aan! De 0-2 kwam op naam van Patrick, die het eindstation vormde van een vloeiende aanval. Bij de 0-3 was Patrick wederom betrokken, alleen was hij hier de aangever op Matthijs. Uit een snel genomen intrap wist Jelmer Nick Patrick te bereiken, die vervolgens met het hoofd de stand op 0-4 bracht. Ook Nander deed hierna zijn duit in het zakje door een hoge bal in het strafschopgebied vol op de pantoffel te nemen en doeltreffend uit te halen. De honger naar doelpunten was bij de spelers hiermee nog niet gestild, want uiteindelijk werd er met een 0-10 voorsprong gerust door afstandsschoten van Patrick en Matthijs, een treffer van Hein na een uitstekende voorzet van Nander, een doelpunt van Nander uit een corner van Matthijs en een eigen doelpunt. Ook na de ranja bleven de groenhemden de aanval zoeken. De gastheer groef zich in op eigen helft en parkeerde de spreekwoordelijke bus voor het doel, waarmee de ruimtes klein gehouden werden. Hier hadden de spelers het aanvankelijk moeilijk mee, maar met flitsend en vlot combinatiespel werd uiteindelijk de Rodense verdediging toch omzeilt. Hein maakte z’n eerste van de dag door na een één-tweetje met Matthijs doeltreffend uit te halen. Hierna was het de beurt aan Sem, die een steekbal van Joan ontving en met een kanonskogel het doel wist te vinden. Voor de time-out wist Hein nog een doelpunt binnen te prikken, waardoor de tussenstand op 0-13 werd gebracht. Ook na deze korte rustpauze bleven de aanvallende intenties van de groenhemden in stand. Binnen vijf minuten gaf het scorebord 0-15 aan door rake afstandsschoten van Jelmer Nick en Patrick. Door treffers van Sem, Hein, Patrick en wederom Sem eindigde de wedstrijd uiteindelijk in een 0-19 overwinning. Nadat de spelers elk een penalty hadden genomen werd de kleedkamer opgezocht voor een welverdiende douche. Door deze overwinning heeft de JO12 gewerkt aan het doelsaldo. Het laatste doelpunt van Sem had nog een bijzonder tintje, want hiermee is het aantal gescoorde doelpunten in competitieverband op 120 uitgekomen. Met 10 gespeelde wedstrijden betekent dit een gemiddelde van 12 doelpunten per wedstrijd, wat natuurlijk uitstekende cijfers zijn! Daarnaast bleek dat directe concurrent Langezwaag met 1-0 had verloren van BBC, waardoor deze uitgeschakeld zijn in de titelrace. De enige belager die de groenhemden nog van de titel kan afhouden is Harkema Opeinde, welke volgende week zal aantreden tegen Zuidhorn. Het doelsaldo van de groenhemden is met +103 in vergelijking met het doelsaldo van +63 van de Harrekieten wel beduidend beter. Harkema Opeinde zal daarom met 41-0 moeten winnen om de het team van Tomar Peeters en Joost van Burgsteden nog van de titel af te kunnen houden. Het kampioenschap is daarom voor het gevoel officieus binnen, maar om het officieel te maken moet er gewacht worden tot zaterdag, wanneer Harkema Opeinde in eigen huis om 11:00 in actie komt.