JO12 wint van Donkerbroek en bekert door

JO12 wint van Donkerbroek en bekert door Na de comfortabele overwinningen op Dwingeloo (7-1) en J.V. Oostenburg (9-3) stond zaterdag de derde bekerwedstrijd op het programma voor de JO12. Naast het feit dat dit de laatste beslissende bekerwedstrijd was in de poule, was het ook een heuse derby, want tegenstander was Donkerbroek JO12-2. Het moge duidelijk zijn dat dat de spelers hierdoor voor de volle 100% gemotiveerd aan de aftrap stonden. Onder leiding van scheidsrechter Alex begon Waskemeer uitstekend aan de wedstrijd, want binnen 1 minuut lag de bal al in het netje door een doelpunt van Patrick. Deze snelle openingsgoal gaf Waskemeer vleugels, want nog geen vijf minuten later zette Matthijs na een goede combinatie met Patrick de 2-0 op het scorebord. De groen-zwarten bleven gedurende de eerste helft de overhand houden, maar paal en lat voorkwamen erger voor Donkerbroek. Toch konden ze niet voorkomen dat Waskemeer met een 4-0 voorsprong ging rusten door treffers van Joan en Hein. Tijdens de pauze nam Jelmer het keepersshirt over van Jenno, waardoor laatstgenoemde z’n eerste minuten als veldspeler kon maken. Dit bleek een goede zet, want binnen no-time gaf het scorebord 6-0 aan door twee fraaie doelpunten van Joan. Hierna was het tijd voor Jelmer Nick om z’n naam op het wedstrijdformulier te zetten, wat hij deed door met een droge knal de 7-0 binnen te schieten. Donkerbroek bleef echter vechten voor wat het waard was, wat werd beloond met een verdiende eretreffer. Na het tegendoelpunt nam Waskemeer wederom de touwtjes in handen. Uit een scrimmage voor de goal van de tegenstander was het Sem die de bal het laatste zetje gaf en daarmee z’n eerste doelpunt van het seizoen liet aantekenen. Het verzet van Donkerbroek was hiermee definitief gebroken en Waskemeer kon vrijuit voetballen. Met mooie aanvallen en goed positiespel werd de tegenstander het vuur aan de schenen gelegd. Uiteindelijk kon Waskemeer hierdoor uitlopen naar een 11-1 eindstand door doelpunten van Patrick, Matthijs en Hein. Nadat de gebruikelijke penalty’s genomen waren konden de spelers de kleedkamer opzoeken in de wetenschap dat de volgende ronde in de beker een feit was! Dit betekent dat de JO12 dit najaar een allesbeslissende wedstrijd zal spelen, waarbij de loting van de KNVB de tegenstander zal uitwijzen. Volgende week staat de eerste competitiewedstrijd op het programma. Dan komt Peize op bezoek op sportpark ’t Ald Leger, waar de wedstrijd om 10:00 zal aanvangen. Dan hoopt de JO12 de goede lijn van de afgelopen drie bekerwedstrijden door te kunnen trekken. Met het vertoonde spel in het achterhoofd is het geen verrassing dat de spelers deze wedstrijd vol vertrouwen tegemoet gaan! Onderstaande wedstrijdfoto’s zijn gemaakt door Jaco Jonkman