75'
Yannick Reesen
84'

JO19 op veerkracht in slotfase langs fc Assen

Na de eclatante zege van vorige week, waarbij de groenhemden geen mededogen kenden met ONR en in Roden een 0-6 overwinning wisten te boeken, stond ditmaal een thuiswedstrijd voor de JO19 op het programma. Hierbij werd aangetreden tegen fc Assen. Het team uit de Drentse hoofdstad is voor de JO19 geen onbekende. In november stond deze wedstrijd namelijk ook op het programma, waarbij destijds in Assen op sportpark De Hoogspanning werd gespeeld. Toen resulteerde dit in een klinkende 3-7 overwinning. Ten opzichte van vorige week mistten er dit weekend echter een drietal spelers aangezien Storm Baron, Aren Greebe en Bart Wagenaar hun opwachting maakten in het eerste elftal. Een eenvoudige wedstrijd zoals in november zou het dan ook zeker niet worden.

Onder leiding van scheidsrechter Jenno de Boer begonnen beide teams om 10:00 aan de wedstrijd. Over de eerste helft kunnen we relatief kort zijn. Een ietwat apathisch en tam Waskemeer werd op vele vlakken afgetroefd door de gasten. Dit resulteerde dan ook in de verdiende 0-1 die het gevolg was van een corner die die niet goed verwerkt werd door de thuisploeg. Ook de 0-2 viel maar werd wegens buitenspel afgekeurd. Daarnaast wist keeper Nanning Zuidema met enkele reddingen verdere schade te voorkomen. De groenhemden kenden welgeteld twee mogelijkheden, waarbij de grootste kans voor Jelmer Nick v/d Vosse was die net iets eerder bij de bal was dan de uitstormende keeper maar de bal net naast lobte. De andere kans was voor Sander Clemens die zich een vrije schietkans verschafte in het strafschopgebied maar vervolgens de bal verkeerde raakte. Het fluitsignaal voor de rust kwam voor de groenhemden dan ook als geroepen en het is de coaches Halbe Jan de Boer en Tseard Haites wel toevertrouwd om het team op scherp te zetten en hernieuwde energie en nieuw elan in de ploeg te krijgen. Dit resulteerde dan ook in een tweede helft waarin de JO19 ten opzichte van de eerste helft een ware gedaantewisseling had ondergaan. Patrick Bouma werd voorin gepositioneerd waarbij Alex Kiers de plaats van Lasse Jagersma innam in het centrum. Beide teams waren nu goed aan elkaar gewaagd en dit resulteerde in wat kleine kansjes voor de thuisploeg. In tegenstelling tot de eerste helft was fc Assen nu amper gevaarlijk en kwam de dreiging nu met name van de groenhemden. Uiteindelijk duurde het tot minuut 75 voordat de verdiende gelijkmaker binnenviel. Met uiterste precisie wist Sander Clemens de bal over de verdediging te leppelen waarna deze perfect viel voor Laurens Oldenkamp. Deze bedacht zich geen moment en schoot de bal vanuit de stuit tegen de touwen. De 1-1 gaf de JO19 herboren moed en deed het geloof terugkeren dat een driepunter voor het grijpen lag. Uiteindelijk werd dit geloof bewerkstelligd met de verdiende 2-1. Het recept was bijna identiek aan de 1-1. Wederom stond Sander Clemens namelijk aan de basis van de treffer. Ditmaal krulde hij de bal vanuit een vrije trap perfect over de verdediging heen waarna ditmaal Yannick Reessen en het eindstation vormde. Vreugde alom uiteraard en de resterende minuten werden vakkundig uitgespeeld door de groenhemden.

Na het schouwspel uit de eerste helft waarin de groenhemden op veel vlakken werden aftroeft door fc Assen heeft het team veerkracht getoond en zich uitstekend weten te herpakken in de tweede helft met een verdiende 2-1 overwinning als bekroning. Een zoete zege voor de equipe van coaches Halbe Jan de Boer en Tseard Haites die volgende week een goed vervolg moet gaan krijgen. Dan wordt wederom in eigen huis gespeeld waarbij ditmaal Nieuw Roden de tegenstander is. Deze tegenstander stond reeds tweemaal op het programma voor de winterstop. Toen werd in Nieuw Roden met 4-2 verloren en werd in eigen huis met 2-2 gelijkgespeeld. Een goede krachtmeting dus om te kijken waar de JO19 nu staat. De wedstrijd zal om 10:00 afgetrapt worden.

1 S.V. Oosterwolde JO19-1 12 33
2 Nieuw Roden JO19-1 12 27
3 Waskemeer JO19-1 12 20
4 Roden JO19-3 12 18
5 FC Assen JO19-1 12 11
6 Achilles 1894 JO19-1 11 8
7 ONR JO19-1 11 3