45'
(Hein Bootz)
72'

Vier op een rij voor JO19

De JO19 is bezig aan een fraaie serie. Deze serie werd begin februari ingezet met een eclatante 0-6 overwinning in Roden op ONR waarna achtereenvolgens ook FC Assen en Nieuw Roden aan de zegekar werden gebonden. Hierdoor zijn de groenhemden de fiere koploper in de competitie. Om het koploperschap vast te houden moest er zaterdag wederom gewonnen worden. Er werd gespeeld op het eigen sportpark 't Ald Leger tegen Achilles 1894 uit Assen. Zoals de naam al doet vermoeden is de club opgericht in de 19de eeuw en is het de oudste voetbalclub uit Drenthe met een rijke historie. In competitieverband werd tweemaal verloren en slechts één overwinning geboekt. Op voorhand was de inschatting van coach Tseard Haites dan ook dat de groenhemden de favoriet waren voor de drie punten. Onder leiding van scheidsrechter Klaas v/d Veen begonnen beide teams om 10:00 aan de wedstrijd. Op een zwaar bespeelbaar hoofdveld had de thuisploeg het betere van het spel. Deze krachtsverhouding op het veld werd al snel ook in de score uitgedrukt door een doelpunt van Jelmer Nick. Hij wist een dieptebal uitstekend te controleren en vervolgens met een droge knal de keeper te verschalken. In de slotfase van de eerste helft kwam ook de 2-0 op het scorebord. Wederom was Jelmer Nick diegene die de bal tegen de touwen wist te krijgen. Uit een klutssituatie in de doelmond wist de keeper de bal niet onder controle te krijgen waarna een gretige Jelmer Nick er als de kippen bij was en de bal binnen kon tikken. 2-0 was ook tevens de ruststand. In de tweede helft kwam de overwinning niet meer in gevaar. De gasten uit Assen waren niet bij machtte om terug te komen in de wedstrijd. Het beetje hoop wat nog heerste bij de Drenthenaren werd in de 72ste minuut vakkundig de wereld uit geholpen door Jelmer Nick. Een goede dieptebal van Hein belandde bij Jelmer Nick die zich een ware goalgetter toonde en voor de 3-0 aantekende. Hierdoor eindigde de wedstrijd in een relatief eenvoudige 3-0 overwinning voor de JO19 waarmee het haar koppositie heeft versterkt. Volgende week staat een wedstrijd op het programma tegen runner-up Oosterwolde. Als de groenhemden uit hetzelfde vaatje tappen als dit weekend moet een goed resultaat zeker tot de mogelijkheden behoren!

1 S.V. Oosterwolde JO19-1 12 33
2 Nieuw Roden JO19-1 12 27
3 Waskemeer JO19-1 12 20
4 Roden JO19-3 12 18
5 FC Assen JO19-1 12 11
6 Achilles 1894 JO19-1 11 8
7 ONR JO19-1 11 3