Patrick Bouma
90'
Sander Clemens

JO19 overtuigend langs LEO Loon

Donderdagavond zette de spelers van de JO19 koers naar sportpark Marsdijk, waar onder de rook van Assen in Loon gespeeld werd tegen Leo. Met een gelijk aantal gespeelde wedstrijden (4) was het verschil tussen beide teams op de ranglijst maar één punt. Leo bevond zich op de laatste positie als rode lantaarndrager terwijl de groenhemden op de vijfde positie terug te vinden waren. Voor de JO19 volstond alleen een overwinning om aan te haken bij de bovenste teams van de ranglijst.

Met deze boodschap tussen de oren geknoopt begonnen de groenhemden sterk aan de wedstrijd. Dit resulteerde in de openingstreffer van Aren. Vlak voorafgaand aan dit doelpunt hadden Aren en Storm een onderonsje waarbij de tactiek werd besproken om Storm als balvaste speler te positioneren achter de spitsen om vervolgens de rappe Aren diep te sturen. Nog geen minuut later betaalde dit zich uit en deed de besproken situatie zich voor. Een steekpass van Storm werd door Aren op waarde geschat waarna hij 'op de brommer' de verdediging zijn hielen liet zijn en doeltreffend uithaalde. Het vlagsignaal door de vlaggenist voor buitenspel werd door de scheidsrechter terecht genegeerd; onderstaande beelden maken duidelijk dat de scheidsrechter hier volkomen gelijk in had. De groene trein denderde door en wederom was Aren het eindstation van de aanval; ditmaal kwam de assist van de voet van Matthijs. Nog in de eerste helft werd de wedstrijd beslist door Patrick. Met een individuele actie wist hij een inglijdende tegenstander uit te kappen en vervolgens vanaf buiten de 16 meter de bal tegen de touwen te schieten. In de tweede helft wist Nanning met enkele knappe reddingen de nul te houden, waarna het slotakkoord van de wedstrijd op naam van Sander kwam doordat hij in de 90ste minuut de 0-4 op het scorebord zette. Dit was tevens de eindstand waardoor een dikverdiende overwinning werd geboekt! Aanstaande zaterdag komt de JO19 wederom in actie; dan wordt in eigen huis gespeeld tegen Oosterwolde. Dit is geen onbekende tegenstander van de groenhemden aangezien in de eerste competitiefase ook reeds tegen dit team is gespeeld. Toen werd onverdiend met 2-3 verloren; voor de spelers dus de uitgelezen mogelijkheid om sportief revanche te nemen! De aftrap zal plaatsvinden om 10:00 op sportpark 't Ald Leger.

1 S.V. Oosterwolde JO19-1 12 33
2 Nieuw Roden JO19-1 12 27
3 Waskemeer JO19-1 12 20
4 Roden JO19-3 12 18
5 FC Assen JO19-1 12 11
6 Achilles 1894 JO19-1 11 8
7 ONR JO19-1 11 3