40'
57'
61'

Onnodig gelijkspel Waskemeer 4 tegen Asser Boys

Na de overtuigende 3-6 overwinning van afgelopen week in Leek tegen VEV'67 traden de groenhemden van Waskemeer 4 dit weekend aan in eigen huis. Op sportpark 't Ald Leger kwam Asser Boys 3 op bezoek. Door de stortbuien van eerder die dag begonnen beide teams op een zwaar bespeelbaar veld aan de wedstrijd. Vanaf het eerste fluitsignaal van scheidsrechter Manuel Boer waren beide teams aan elkaar gewaagd. Grote kansen vielen er in de eerste helft niet te noteren behoudens enkele afstandsschoten van de Asser Boys die door Jesse van Vilsteren vakkundig onschadelijk werden gemaakt. De thuisploeg wist dreigend te worden uit enkele corners waaruit o.a. Remco Melles net naast wist te koppen. Uiteindelijk werd de wedstrijd opengebroken door Klaas van der Veen. Hij kreeg de bal feilloos in de diepte aangespeeld door good-old Wolter Jan Boonstra die met zijn routine Van der Veen vrij voor de keeper wist te zetten. Dit buitenkansje was wel besteed aan Klaas waarna de 1-0 op het scorebord kwam. De boys uit Assen konden hier in het vervolg behoudens enkele speldenprikken weinig tegenin brengen. Vlak voor de thee wisten de groenhemden de score te verdubbelen. Klaas van der Veen was ditmaal als aangever betrokken en gaf de bal mee aan Jort Hut. Hij stoomde het strafschopgebied in en wist de bal vakkundig via de keeper in de verre hoek te plaatsen. Hierdoor gingen beide teams met een 2-0 voorsprong in het voordeel van de thuisploeg aan de thee. De tweede helft was nog geen minuut oud of de boys uit Assen hadden de aansluitingstreffer al in het netje liggen. Een diepe bal kreeg een verradelijke stuit mee op het natte veld en was daarmee keeper Jesse van Vilsteren te machtig. Enkele minuten later werd het zelf 2-2. Miko ten Hoor zette in de ogen van de scheidsrechter een te stevige tackle in en kende een penalty toe. Deze werd vervolgens beheerst binnengeschoten. Na deze bliksemstart van Asser Boys herpakte de groenhemden zich weer. Dit resulteerde in een goede kans voor Klaas Schurer. Een vrije trap van Tiemen Jongsma werd door de sluitpost weggebokst en belandde precies voor de voeten van Schurer. Deze wist dit buitenkansje niet te benutten en schoot de bal via de keeper over. Vervolgens werd een fraaie counter niet met een doelpunt bekroond aangezien de voorzet van Jort Hut op Klaas van der Veen net te hard was. In het slot van de wedstrijd ging de onvermoeibare Tomar Peeters, die in de tweede helft een plaag voor de verdediging vormde, op avontuur. Hij kwam hierbij in kansrijke positie maar werd onderuit geschoffeld door een verdediger die geen andere mogelijkheid zag om Peeters af te stoppen. De hieruit voortvloeiende vrije trap trof geen doel. De laatste mogelijkheid van de wedstrijd kwam op naam van Wolter Jan Boonstra. Hij verschafde zichzelf middels een fraaie schijnbeweging een vrije schietkans maar zag zijn schot via een tegenstander over de achterlijn gaan. Hierdoor eindigde de wedstrijd in een onnodig 2-2 gelijkspel. Volgende week treedt Waskemeer 4 aan in en tegen Veenhuizen. Om 14:30 zal er afgetrapt worden in het gevangenisdorp.

22/10 Waskemeer 4 FC Burgum 5 1 - 7
17/09 Waskemeer 4 V.V. Westerkwartier 3 5 - 2
08/09 Waskemeer 4 FC LEO 2 3 - 1
06/09 ASC 2 Waskemeer 4 1 - 3