Overtuigende overwinning JO12 op J.V. Oostenburg

Overtuigende overwinning JO12 op J.V. Oostenburg Na de klinkende 7-1 uitoverwinning op Dwingeloo van afgelopen week stond zaterdag de tweede bekerwedstrijd op het programma voor de JO12. Tegenstander was J.V. Oostenburg, die is opgericht in 2008 en een samenwerkingsverband omvat van de jeugdafdelingen van DIO Oosterwolde, sv De Griffioen en FC Fochteloo. Met 23 actieve jeugdteams en ruim 250 leden is J.V Oostenburg verreweg de grootste voetbalvereniging binnen de gemeente Ooststellingwerf. Omdat de bekerwedstrijd van de gasten vorige week werd afgelast kon de JO12 op voorhand moeilijk peilen hoe goed de tegenstander zou zijn. Vooraf werd afgesproken om van de eigen kracht uit te gaan en de lijn van afgelopen zaterdag door te trekken. Met dit in het achterhoofd begonnen de spelers vol vertrouwen aan de wedstrijd. Na een afwachtend begin trok Waskemeer het initiatief steeds meer naar zich toe. Met flitsende combinaties en mooie individuele acties werd de tegenstander bij tijd en wijlen dronken gespeeld. In de eerste tien minuten vormde Matthijs drie keer het eindstation van schitterende aanvallen en bracht daarmee persoonlijk de tussenstand op 3-0. Ook de 4-0 was er één uit het boekje, alleen was het nu Matthijs die de assist op Patrick gaf, die daarna 1-op-1 met de keeper niet faalde. In de 20ste minuut wisselden Matthijs als aanvaller en Jelmer Nick als laatste man van positie. Dit betaalde zich direct uit, want binnen no-time schoot Jelmer Nick de vijfde van de ochtend binnen. Waskemeer bleef doordrukken, maar de paal en de lat voorkwamen erger voor J.V. Oostenburg. Toch konden de gasten niet voorkomen dat Waskemeer voor de rust nog drie keer scoorde. Onder toeziend oog van zijn vader schoot Joan onberispelijk de 6-0 binnen. Hein maakte met een fraaie poeier van afstand de 7-0, en de 8-0 kwam op naam van Jelmer Nick, die middels een fraai wippertje de doelman het nakijken gaf. Ook J.V. Oostenburg wist nog te scoren met een fraai afstandsschot, waardoor er gerust werd met een comfortabele 8-1 voorsprong. Tijdens de pauze werden enkele positionele wisselingen doorgevoerd. Jelmer kwam op rechtsvoor te staan samen met Jelmer Nick. Hein en Sem vormde het middenveld, terwijl de verdediging bestond uit Patrick, Matthijs en Joan. De leiders van J.V. Oostenburg hebben in de rust waarschijnlijk een donderpreek gegeven, want de gasten kwamen in de tweede helft veel beter in hun spel. De spelers hadden moeite om elkaar te vinden en de gasten zetten Waskemeer vast op eigen helft. Ondanks het feit dat Jenno met enkele katachtige reddingen een sta-in-de-weg was voor de tegenstander, kon hij niet voorkomen dat J.V. Oostenburg twee keer het net wist te vinden. Na verloop van tijd herpakte Waskemeer zich en legde het enkele mooie aanvallen op de mat. Uit één van die aanvallen wist Joan zijn tweede van de ochtend te maken, waarmee hij de tussenstand op 9-3 bracht. Hierna werd er niet meer gescoord en gaf de prima fluitende leidsman Rocco het eindsignaal. Nadat iedereen een penalty had genomen was het tijd om de complimenten van het toegestroomde publiek in ontvangst te nemen, waarna de spelers met een goed gevoel de kleedkamer konden opzoeken. Door de overwinning gaat de JO12 fier aan de leiding in de bekerpoule. Volgende week staat met de wedstrijd tegen Donkerbroek een heuse derby op het programma. Om 10:30 zal de aftrap plaatsvinden op sportpark 't Ald Leger. Met een doelsaldo van 16 gescoorde doelpunten en maar 4 tegen hebben de spelers er alle vertrouwen in dat ook deze wedstrijd omgezet kan worden in een goed resultaat.
01/06 SJO Bergum BCV Combinatie JO12-1 Waskemeer JO12-1 3 - 0
25/05 Waskemeer JO12-1 Harkema Opeinde JO12-1G 4 - 4
18/05 Harkemase Boys JO12-1 Waskemeer JO12-1 2 - 8
11/05 Waskemeer JO12-1 SJO Bergum BCV Combinatie JO12-1 3 - 10
04/05 Harkema Opeinde JO12-1G Waskemeer JO12-1 7 - 7
13/04 Waskemeer JO12-1 ONT JO12-1 8 - 1
06/04 Blauw Wit '34 JO12-4 Waskemeer JO12-1 1 - 4
30/03 Waskemeer JO12-1 Blauw Wit '34 JO12-4 9 - 3