Pover Waskemeer verleent Minnertsga eerste winstpartij

Pover Waskemeer verleent Minnertsga eerste winstpartij Waskemeer heeft na een tweetal winstpartijen een pijnlijke en bovenal onnodige nederlaag geleden te gast bij Minnertsga, welke daarmee diens eerste overwinning van het seizoen mocht bijschrijven. Een apathisch Waskemeer kon, zonder de afwezige topschutter Bouwe Veenstra, niets klaarmaken. Vanuit het niets keek Waskemeer binnen het uur tegen een 2-0 achterstand aan die niet kon worden omgebogen. Regillio Holder maakte tien minuten voor tijd in de scrimmage nog wel de aansluitingstreffer, maar daar bleef het ook bij. Minnertsga wist met een gezonde portie inzet dan ook de eerste drie punten van het seizoen bij te schrijven (2-1). Nadat arbiter Hadders uit Stadskanaal voor de aftrap had gefloten, was het strijdplan van de gastheren van meet af aan duidelijk. Minnertsga kroop in zijn schulp, Waskemeer mocht het spel maken, waar het zichtbaar moeite mee had deze middag. In het eerste kwartier waren de groenhemden de bovenliggende partij, maar verder dan enkele schoten uit de tweede lijn en een voorzet die via een verdediger ternauwernood door de eigen doelman kon worden gepareerd kwam Waskemeer niet. Ondanks het vele balbezit werd er nagenoeg niets gecreëerd. Vanuit het niets werd een hoge bal achter de defensie gelegd en vanuit een onmogelijke hoek was het Enno Kingma die tegen de verhoudingen in doel wist te treffen. Terstond moest Sietze Keuning het veld geblesseerd verlaten, waarvoor Douwe Haites binnen de lijnen kwam. Na rust was Waskemeer opnieuw de bovenliggende partij. Oefenmeester Zandberg wisselde noodgedwongen aanvoerder Rozema die ook wegens een blessure het veld moest verlaten. Seijo van der Veen kwam voor hem in de plaats, welke terstond een nuttige gele kaart pakte om een spaarzame kansrijke counter in de kiem te smoren. Enkele minuten later was het opnieuw Enno Kingma die uiterst effectief bleek te zijn deze middag. Ditmaal scoorde hij vanuit de counter op verdienstelijke wijze.  Met nog twintig minuten te spelen nam Waskemeer meer risico's door aanvallender en opportunistischer te spelen. Hierbij werd Douwe van der Mei naar voren gepositioneerd en kwam Jorrit Jan van de Vosse binnen de lijnen. Diverse vrije trappen werden in het strafschopgebied gepompt, maar echt gevaarlijk werd men niet. Het gehavende Minnertsga stelde hier vrijwel niets tegenover, al pakte Mechiel van Valen nog wel een aardige vrije trap. Met nog tien minuten te gaan, was het Regillio Holder die vanuit een corner in de scrimmage scoorde. In het restant werd er enige dreiging gecreëerd via veelal Douwe van der Mei, maar gescoord werd er niet meer (2-1). Een uitglijder voor Waskemeer die hard aankomt. Met nog een tweetal zware wedstrijden voor de boeg, respectievelijk Leovardia en Wykels Hallum, zal het alle zeilen bij moeten zetten om in het linkerrijtje te eindigen voor de winterstop. Volgende week ontvangt Waskemeer eerst koploper Leovardia. De wedstrijd op sportpark 'T Ald Leger vindt om 14:00 uur plaats. Onderstaande wedstrijdfoto's zijn van Jaco Jonkman afkomstig.
12 ONT 17 15
13 Minnertsga 1 17 15