Seizoensstart Waskemeer eindigt in driepunter

Seizoensstart Waskemeer eindigt in driepunter Waskemeer heeft zaterdagmiddag in de seizoensouverture een overwinning mogen bijschrijven. In het uitduel bij Grootegast werd verdiend met 0-2 gewonnen. In de eerste helft werd niet gescoord, maar in het tweede bedrijf konden de manschappen van oefenmeester Zandberg tweemaal juichen. Het was invaller Holder die na ruim vijftig minuten spelen binnen de lijnen kwam en de wedstrijd in het voordeel van Waskemeer besliste. Onder leiding van arbiter Broersma werd er om drie uur in Grootegast afgetrapt, waarmee het seizoen '19/20 officieel is begonnen. De thuisploeg begon voortvarend en kwam binnen enkele seconden in scoringspositie. Middels een geweldige reflex van sluitpost Mechiel van Valen werd de bal stijlvol uit het doel geslagen. Waskemeer was gewaarschuwd, herpakte zich verdienstelijk en stichtte tijdens het restant van de eerste helft het meeste gevaar. Middels een goede uitbraak was het Seijo van der Veen, één van de drie overgekomen JO-19 spelers die deze middag in de basis mocht starten, welke net naast schoot. Enkele minuten later was het Bouwe Veenstra die naar de grond werd gewerkt aan de rand van het strafschopgebied. Jurrien Hummel trof de doelman die met een snelle voetbeweging de vrije trap uit het doel ranselde. Vrij snel daarna moest de defensie van de gastheren opnieuw een overtreding begaan om het gevaar van de Friezen in de kiem te smoren. Ditmaal trof Hummel buiten handbereik van de keeper hard de lat. Nadat Veenstra zijn iets te vroege poging door de keeper gekeerd zag worden, was het middels een fraaie aanval over meerder schijven, Seijo van der Veen die bij de eerste paal op aangeven van de zestienjarige Jerre Wagenaar stijlvol de lat raakte. De thuisploeg ontving diverse gele kaarten om de equipe van Klaas Zandberg te ontregelen. Na rust had Grootegast enkele wijzigingen doorgevoerd, waardoor het redelijk gelijk op ging. Vanaf het moment dat Regillio Holder binnen de lijnen kwam voor de moegestreden Seijo van der Veen, kreeg Waskemeer nieuwe energie binnen de ploeg. Nadat de sterk spelende debutant Wiebe Wagenaar een aanval van Grootegast verdienstelijk beëindigde, was het op aangeven van de voortdurend gevaarlijke Bouwe Veenstra invaller Regillio Holder die met een bekeken schuiver de doelman passeerde. Een verdediger van de gastheren deed nog een uiterste poging om de bal uit het doel te tikken, maar kwam daarbij snelheid tekort en zag de bal via de binnenkant van de paal over de doellijn verdwijnen. In het resterende half uur golfde het spel wat meer op en neer, maar had Waskemeer de wedstrijd onder controle. Eenmaal mocht Waskemeer niet mopperen dat een ongelukkige situatie tussen de degelijk spelende Mark Veldman en een aanvaller in het strafschopgebied werd weggewuifd door de arbiter. Grootegast, welke dit seizoen een (winter)jas aan ervaring en kwaliteit heeft uitgedaan binnen de selectie, durfde niet teveel risico's te nemen om de gelijkmaker te forceren, mede omdat de onvermoeibare Veenstra voortdurend loerde op de eventuele counter. Nadat Nicky Smid voor de licht aangeslagen Jurrien Hummel binnen de lijnen was gekomen en Bram Boon namens Waskemeer voor de derde maal de lat had getroffen deze middag, was het Bouwe Veenstra die in de blessuretijd gevloerd werd in het zestienmetergebied. Een tweede gele kaart resteerde voor de verdediger en de strafschop werd verdienstelijk door Holder binnen geschoven (0-2). Aansluitend floot de arbiter van dienst af, waarmee de eerste driepunter mocht worden bijgeschreven. Volgende week staat de eerste thuiswedstrijd dit seizoen op het programma voor het vlaggenschip. Op sportpark 't Ald Leger zal er om 14:00 uur tegen Anjum worden afgetrapt. Onderstaande wedstrijdfoto's zijn door Jaco Jonkman gemaakt.
12 ONT 17 15
13 Minnertsga 1 17 15