7'
(Matz Roffel)
40'

Uiteenlopende score tegen sterk Harkema

Uiteenlopende score tegen sterk Harkema Vandaag trof de JO8 een waardige tegenstander aan Harkemase Boys, die net als onze eigen JO8 aardige overwinningen hadden geboekt in de huidige poule. Al vroeg in de wedstrijd kwamen de gasten uit Harkema op voorsprong. Even niet scherp, kan gebeuren. Niet veel later bracht Samuel vanuit een corner de bal prachtig voor de goal en wist Jurre deze bal er in te krijgen. Simpel gezegd; gewoon tegen de bal aan lopen, dan rolt hij er vanzelf in. Na een aantal mooie aanvallen over en weer was het weer Harkema die opnieuw aan het langste eind trok. Na een afgekeurde goal van Samuel werden ook de 1-3 en 1-4 gescoord door de tegenpartij. Waar kansen van het hele team het goal net niet wisten te bereiken schoot Jurre de bal knap richting doelgebied, waar de keeper met een goede redding de stand op 1-4 wist te houden. Met deze stand gingen de groenhemden de rust in. Na de ranja kon de tweede helft beginnen; Waskemeer koos voor een keeperswissel en Julian mocht het veld betreden. Nu was het aan Samuel om het doel te verdedigen. Waar opnieuw gewaagde kansen werden gecreëerd door Waskemeer bleef de omschakeling lastig, vanaf de voorhoede terug komen in de verdediging is en blijft lastig. Waar sporadisch een overtal van Harkema de aanval wist door te zetten kwamen er een aantal tegendoelpunten op het scoreformulier te staan. (Ik vermoed dat dit bij de 8 of 9 is blijven steken.) In de slotfase van de wedstrijd was het opnieuw Jurre met een prachtig doelpunt waarmee de eer toch een beetje aan Waskemeers zijde bleef. Zeker noemenswaardig is de inzet van de groenhemden. Ondanks de uiteenliggende stand had er voor Waskemeer zeker meer in gezeten. Goede aanvallen werden helaas niet beloond, maar er mag zeker met een goed gevoel teruggekeken worden op de wedstrijd van vandaag!
18/03 Waskemeer JO8-1 Read Swart JO8-1 3 - 10