36'
Harry van der Veen
(Klaas v/d Veen)

VV Waskemeer 3 zet ongeslagen reeks voort na wonderdoelpunt Rik Haven.

Op een grauwe 24 septembermiddag mocht het derde elftal van VV Waskemeer het seizoen officieel inluiden tegen de manschappen van GRC Groningen 4. In de voorgaande bekerwedstrijden werd opportuun gevoetbald, dit resulteerde dan ook in twee klinkende overwinningen. Echter bleken de Waskemeerders hun eigen tegenstander te zijn tegen SC Joure 7, een fenomeen dat vorig jaar ook al naar voren kwam tegen de Jouwenaren. Na de voorstelling tussen de eerste elftallen van VV Waskemeer en SV Haulerwijk te hebben aanschouwd, vertrokken de groenhemden richting de Martinistad. Onder toeziend oog van Michel Vlap werd sterk aan de wedstrijd begonnen. Routiniers Rik Haven en Gijs Vonk en debutant Douwe van der Mei voelden zich als een vis in het water op het vochtige kunstgrasveld. Deze mooie trend werd echter doorbroken door een bijzonder doelpunt na circa 10 minuten. Een combinatie tussen de middenvelders van Waskemeer en centrale verdediger Haven leidde tot een jachtige sprint achter de bal aan. Met een venijnige stift – waar menig Premier Leaguespits jaloers op zou zijn – verschalkte Haven de kansloze doelman. Het lachen verging de ervaren verdediger vervolgens snel nadat hij zag dat hij niet in het doel van de tegenstander had gescoord, maar juist de bal langs zijn eigen keeper had gewerkt: 1-0. Na enkele motiverende woorden vanaf de reservebank was het nu zaak om de comeback in te zetten. Het spel van de Waskemeerders was frivool en de Groningers wisten bij vlagen niet waar zij het moesten zoeken. In de 33e minuut maakte Rik Haven zijn eigen doelpunt goed. Middels een ware rush vanaf de eigen cornervlag liet Haven meerdere tegenstanders in het duister tasten, waarna hij de bal vanaf een zeer respectievelijke 25 meter tegen de touwen jankte. Enkele minuten later werd het doelpuntenaantal van VV Waskemeer verdubbeld. Na een overduidelijke handsbal verzilverde Harry van der Veen een prachtige strafschop, waardoor de kleedkamers werden opgezocht met een 2-1 voorsprong voor de Waskemeerders. In het tweede bedrijf bleef Waskemeer de bovenliggende partij en leek er ook geen vuiltje aan de lucht. Na een lichte overtreding op 20 meter van het doel af, kwam echter het moment dat tekenend was voor de wedstrijd. De vrije bal die hieruit voortkwam werd namelijk benut door de specialist van GRC Groningen. De laatste 20 minuten stonden in het teken van het zoeken naar de winnende 3-2. Meerdere kansen bleven onbenut en ook kon het meegereisde publiek de mankrachten niet genoeg steunen om de bal erin te krijgen. Met een teleurstellende 2-2 is de teller voor ongeslagen wedstrijden echter wel van de nul af gekomen, wat wellicht als positief punt kan worden benoemd. Volgende week staat de derby tegen RWF 4 op het programma. Eenieder zal gebrand zijn om het puntverlies van deze week in het verleden te laten en de volle buit te pakken tegen de mannen uit Frieschepalen. De nabeschouwing van de wedstrijd heeft plaatsgevonden in het nabijgelegen wokpaleis. Het hier opgenomen interview met debutant Douwe van der Mei is hieronder dan ook terug te kijken:
Udiros 2 Waskemeer 3 2 - 6
10/09 Waskemeer 3 SC Joure 7 2 - 3
03/09 d' Olde Veste'54 6 Waskemeer 3 1 - 3