Waskemeer 2 dendert over TKB heen

Waskemeer 2 dendert over TKB heen Op een regenachtig sportpark 't Ald Leger, werd The Knickerbockers 9 met maar liefst 6-1 verslagen. In de eerste helft konden de manschappen van leider Stuiver het veldoverwicht moeizaam in kansen en doelpunten uitdrukken. In de tweede helft werd het krachtsverschil uiteindelijk wel in de score zichtbaar. Waskemeer 2 liet de bal in de openingsfase goed rondgaan, maar kon moeizaam kansen creëren, doordat de Groningse tegenstander rondom het zestienmetergebied goed de ruimtes klein hield. Na ruim een half uur spelen, belandde een voorzet van Niels Schievink bij de tweede paal. Roelof Freerk Eringa kon de bal net terug koppen op aanvoerder Golsteijn, welke beheerst voor de openingstreffer zorgde. In de counter kwamen ook The Knickerbockers enkele malen gevaarlijk voor het doel van Wietse-Jan Beijert terecht. Nadat eerder de paal werd geraakt, scoorden de gasten tijdens een scrimmage de gelijkmaker. Nog voor rust stelde Herbert Golsteijn orde op zaken. Een pass van Schievink werd bekwaam meegenomen en zonder moeite binnen de palen geplaatst. In de tweede helft begon het steeds beter te lopen aan de zijde van Waskemeer. Daarnaast leken de gasten teveel energie in de eerste helft te hebben gelegd, waardoor er meer ruimtes voor de groenhemden ontstond. Nadat Marlon Brans een actie startte, werd hij in het strafschopgebied naar de grond gewerkt. De penalty die resteerde werd door Jan de Groot tot doelpunt verwerkt. Nadat enkele goede kansen om zeep waren geholpen door o.a. Meijerhof (3x), de Groot en Visser, was het daarna tweemaal Hummel die wel raak schoot. Het slotakkoord was voor Golsteijn. Hummel stuurde middels een goede pass Meijerhof weg, welke Golsteijn bediende. Middels de schuiver die volgde, tekende de aanvoerder voor diens derde treffer deze middag, waarmee de eindstand van 6-1 werd bereikt. Bekijk hieronder de door Jaco Jonkman gemaakte wedstrijdfoto's.