Waskemeer 2 komt op tweede plaats na winst op Veenhuizen 2

Waar een heerlijk herfstzonnetje het prachtige sportpark van Waskemeer nog mooier maakte, stonden de tweede elftallen van Waskemeer en Veenhuizen om 16:00 klaar om af te trappen. Het 2e elftal van Waskemeer verbaasd vriend en vijand met hun goede prestaties in de derde klasse. Waskemeer 2 heeft vorige week zijn enige competitienederlaag geleden tegen VEV, tegenover winstpartijen tegen kampioen GSVV 2 en Grootegast 2. Om 16:00 gaf scheidsrechter Bert Beiert het startsignaal voor deze wedstrijd. Het jonge team Veenhuizen liet vanaf het beginsignaal meteen zien goed te kunnen voetballen. Deze ploeg heeft zijn beschikking tot een paar goede voetballertjes, echter stond de verdediging van Waskemeer vandaag goed op de kaart! Gebroeders Keuning, Stellingwerf, de Boer en sluitpost Beijert stonden de hele tijd geconcentreerd in de achterhoede. De wedstrijd ging op en neer, waar de middenvelders Schievink en Brands het spel mooi verdeelde wat tot meerdere kansjes leidde. Het spitsenduo Golsteyn en Boonstra hadden in de eerste helft allebei de mogelijkheid om de Waskemeerders op voorsprong te zetten, echter misten zij scherpte in de afronding. Ook Veenhuizen had de eerste helft een paar mogelijkheden om hun ploeg op voorsprong te zetten, alleen bleek Wietse-Jan Beijert een lastig obstakel voor de blauwhemden. In de 34e minuut wist Beijert met een katachtige redding de Waskemeerders te behoeden voor een achterstand. Na 45 minuten spelen zat de eerste helft erop en gingen de Waskemeerders met een brilstand aan de thee. De tweede helft was er een zelfde spelbeeld. Beide ploegen vochten voor de overwinning waar zo nu en dan leuke aanvallen waren te zien en voor beide ploegen goede kansen. Waskemeer kwam in de 60e minuut als eerste op voorsprong, Marlon Brans wist de bal achter de Veenhuister goallie te schieten. Een domper voor Veenhuizen, aangezien zij duidelijk naar Waskemeer waren gekomen om de punten op te halen. Veenhuizen zocht nog meer de aanval, maar stuitte veelvuldig op de goed spelende defensie van Waskemeer. Middels een fantastisch afstandschot van Veenhuizen die in de kruising verdween kwamen de mannen uit het gevangenisdorp weer op gelijkte hoogte. In deze leuke gelijkopgaande wedstrijd wist uiteindelijk Niels Schievink de 3 punten veilig te stellen, hij schoot de bal onberispelijk binnen na een mooie combinatie. Dankzij deze drie punten maakte het 2e elftal van Waskemeer een sprong naar de tweede plaats, waar de groenzwarten alleen nog GroenGeel 2 boven zich zien staan. Aankomende zaterdag moet de brigade van leider Rolf Stuiver het opnemen in en tegen Rottevalle 2, aftrap 12.30 uur. Dhr Stuiver zal ook deze week weer zijn uiterste best doen zijn brigade scherp te krijgen voor deze wedstrijd, ware het niet dat zijn talentenploeg in een heus PK-avontuur is beland.