Aren Greebe
82'
88'

Waskemeer 2 verslaat koploper!

Waskemeer 2 verslaat koploper! Hooggespannen, dat waren de verwachtingen voorafgaande aan het weekend omtrent de wedstrijd van Waskemeer 2. Tegenstander Velocitas 3 zou een serieuze opponent vormen gezien ze al maandenlang de trotse koploper zijn. De laatste verliespartij van de Groningers dateerde alweer van 8 oktober 2022. Dat er toch sprake was van optimisme bij coach Roijinga van de groenzwarte brigade kwam voort uit het feit dat er een prima selectie was samengesteld om het de lijstaanvoerder lastig te maken. Een mooie mix van jeugdig talent en ervaren jongelingen moest het vandaag doen voor de thuisclub. Kers op de taart was de terugkeer van Tseard Haites, na een beenbreuk op 29 oktober hoopte hij vandaag weer minuten te maken. Met de opdracht om fel te starten en de tegenstander vanaf de eerste minuut te laten merken dat er in Waskemeer niks te halen viel, werd er goed aan de wedstrijd begonnen. Veel duels werden gewonnen en Velocitas werd teruggedrongen op eigen helft. Het ontbrak bij de thuisclub aan een goede laatste pass om tot grote kansen te komen. Een slippertje in de achterhoede van Waskemeer zorgde voor de grootste kans van de eerste helft. De targetman van de Groningers stevende alleen af op doelman Zuidema, niet onder de indruk van zijn opponent en de kans die hem geboden werd wist de jonge goalie adequaat te reageren op de inzet van de spits en hield zo de stand op 0-0. Ondanks dat Waskemeer voor rust nog even tegen 10 man kwam te staan nadat Hessel Zuidema hardhandig tegen de grond werd gewerkt en arbiter Pultrum uit Oosterwolde niets anders kon doen dan de gele kaart te tonen, gingen beide ploegen doelpuntloos opzoek naar een kopje thee. Met een aantal tactische aanwijzingen maar verder ongewijzigd, stapte het elftal in de tweede helft het veld op om te kijken of de overwinning binnen gehaald kon worden. Voetballend beter en met dezelfde intensiteit moest het goedkomen, en dat kwam het dan ook. Na een uur spelen anticipeerde Sander Clemens vroegtijdig op een bal die weggewerkt werd uit de achterhoede. Een handige aanname en prima steekbal verder kon mede-aanvaller Aren Greebe op het Groningse doel af. Oog in oog met de sluitpost bleef hij koelbloedig en tekende voor de 1-0. In deze fase van de wedstrijd was het Waskemeer wat de klok sloeg. Dit resulteerde in een reeks aan kansen en opvolgende hoekschoppen. Waar eerst nog Bart Wagenaar en Halbe Jan de Boer het nalieten om de voorsprong te verdubbelen was het na drie hoekschoppen toch raak. Storm Baron beloonde zichzelf voor een uitstekende tweede helft op aangeven van wederom Sander Clemens. Dat Sander Clemens de man van de assists was deze middag bleek een tiental minuten later toen hij wederom Aren Greebe richting het vijandelijke doel stuurde. Onder hevige protesten voor buitenspel was het Greebe die zich daar niets van aantrok en zijn tweede van de middag maakte. De protesten gingen leidsman Pultrum te ver en deze trok wederom een gele kaart voor een van de bezoekers. De slotminuten van de wedstrijd werden ook door Sander Visser niet gehaald, hij werd vervangen door Tseard Haites. Onder luid applaus betrad Haites na 18 weken blessureleed en revalidatie weer het veld om deel te nemen aan een wedstrijd. Dat in de slotminuten toch nog een tegengoal geïncasseerd moest worden was een kleine smet op een uitstekende wedstrijd maar de bezoekers konden niet anders dan even te laten zien waarom ze bovenaan de ranglijst staan en met een messcherpe counter werd de eer gered door de groenwitten. Al met al een verdiende overwinning voor Waskemeer 2 dat wederom 3 punten kon bijschrijven en zo naar de 6e plaats op de ranglijst stijgt. Komende zaterdag bezoekt laagvlieger GRC uit Groningen sportpark ’t Ald Leger, komt dat zien!
22/10 Waskemeer 2 Olympia'28 6 1 - 8
22/09 Waskemeer 2 Donkerbroek 2 2 - 1
10/09 S.V. Haulerwijk 2 Waskemeer 2 2 - 1
03/09 Waskemeer 2 ODV 2 3 - 1
27/08 Waskemeer 2 Oosterparkers 1 3 - 3