tegenstander
Seijo van der Veen
77'

Waskemeer 3 nadert koploper Achilles na weer een comfortabele zege op LTC

Waskemeer 3 nadert koploper Achilles na weer een comfortabele zege op LTC Waskemeer 3 heeft zaterdagmiddag de route naar de koppositie voortgezet door in eigen huis te winnen van LTC 5. Na een vurige eerste helft, gooide een benutte strafschop de wedstrijd in het slot. Door deze overwinning neemt VV Waskemeer 3 de gedeelde 4e positie in op de ranglijst na slechts twee wedstrijden te hebben gespeeld (!). Waar de vorige twee wedstrijden tegen respectievelijk RWF en Veendam 1894 hun doorgang niet konden vinden door minder weer en weer minder wedstrijdfitte spelers, waren de omstandigheden deze zaterdag wel goed bevonden. Waskemeer kon weer over enkele belangrijke spelers beschikken. Zo zat Romke Bouma na tien weken afwezigheid weer bij de selectie van de Waskemeerders en maakte ook Richard van der Meer zijn eerste minuten van de competitie. De eerste helft begon direct vlammend toen na twee minuten een dubbele één-twee tussen Karst van den Akker en Jelmer Haites door laatstgenoemde achter de kansloze goalie werd geschoten. Het publiek aan de zijlijnen werd eerst nog in spanning gehouden door een (onterecht) opgestoken vlag van de grensrechter, maar scheidsrechter Bert Beijert floot gedecideerd voor een geldend doelpunt. Na de openingsgoal van Waskemeer werd het voor LTC lastig om weer in de wedstrijd te komen. Via felle duels en enkele tactische wissels probeerden de Assenaren tot kansen te komen, wat na 40 minuten ook lukte. Op fortuinlijke wijze werd via een crossbal de flankspeler van LTC bereikt, welke op zijn beurt de bal bij zijn teamgenoot inleverde. Deze faalde niet en schoot de bal tegen de touwen. Na een heftig conclaaf in de rust verlieten beide teams de kleedkamers. De tweede helft begon met een afgekeurd doelpunt van LTC, gevolgd door een sterke fase van Waskemeer. In de 77e minuut kwam dit tot uiting door middel van een sterke dieptebal vanuit de achterhoede. Seijo van der Veen nam deze bal in één keer aan en werd vervolgens onreglementair van zijn sokken gelopen in het strafschopgebied. Bert Beijert wees overtuigend naar de stip, waarna Seijo van der Veen de bal onberispelijk binnen schoot. LTC probeerde het nog in de slotfase en kwam in de absolute climax nog met een grote kans, ware het niet dat de bal via een aanvaller werd verlengt en de kans dus werd beoordeeld als buitenspel. Met deze 2-1 overwinning blijft de ongeslagen reeks intact en komt Waskemeer naast directe concurrent GRC Groningen te staan. Woensdag kan Waskemeer zijn route naar de koppositie voortzetten tegen rivaal R.W.F. 4 (aftrap 19:30). Deze clash heeft de voorgaande jaren tot spannende momenten geleid en is dan ook zeker een aanrader om te aanschouwen.