Waskemeer komt collectief falen eerste helft niet te boven tegen ONT

Waskemeer komt collectief falen eerste helft niet te boven tegen ONT Waskemeer is zaterdagmiddag tegen de eerste nederlaag van het seizoen aangelopen. ONT werd in het eerste bedrijf geen strobreed in de weg gelegd, waardoor de groenhemden nog voor rust tegen een pijnlijke 0-3 achterstand aankeek. Nadat Holder voor rust een strafschop mistte, kwamen de groenhemden in de tweede helft verdienstelijk terug door een tweetal doelpunten van Bouwe Veenstra. Diverse mogelijkheden op de gelijkmaker werden niet benut, waarna de genadeklap vijf minuten voor tijd door ONT werd uitgedeeld die daarmee diens eerste driepunter mocht bijschrijven. Op sportpark 't Ald Leger was het ONT dat van meet af aan het initiatief nam in de wedstrijd. Waskemeer had zichtbaar moeite met het strijdplan van de gasten, waarbij voornamelijk de centrale aanvalsleider zich uit liet zakken die daarmee verwarring poogde te stichten door teamgenoten deze ruimte in te laten duiken. Ook op het middenveld was Waskemeer aan een walk-over onderhevig. Op enkele standaard situaties na en een spaarzame uitbraak waarbij de eind pass niet goed was, stichtte de thuisploeg geen enkel gevaar. Mede door goed keeperswerk van Mechiel van Valen moest ONT ruim 20 minuten wachten op de openingstreffer. Nadat het verzet gebroken was via Weisser, was het opnieuw Mechiel van Valen die erger in de één op één situatie wist te voorkomen. Echter, terstond was het opnieuw raak voor ONT. Nadat Weisser een loepzuivere hattrick had gemaakt (0-3), waarbij het buitenspelsignaal door arbiter Scholtens werd genegeerd, ontstond opslag van rust de mogelijkheid voor Waskemeer om iets terug te doen in de wedstrijd. Doelman Ament liet een bal los, waarna hij Bram Boon vloerde. Scholtens kende een strafschop toe zonder een kaart te trekken. Het buitenkansje werd door Holder gemist. In de tweede helft werd de niet geheel fitte Mark Veldman binnen de lijnen gebracht voor Douwe Haites. De groenhemden poogden zich terug te knokken in de wedstrijd. Na een uur spelen was het middels een fantastische actie van Sander Visser uiteindelijk Bouwe Veenstra die van dichtbij mocht binnen schieten. Zes minuten later scoorde Veenstra opnieuw door snoeihard tegen de touwen te koppen. Voor de groenhemden leek alsnog een goed resultaat mogelijk na een 0-3 achterstand bij rust. ONT liep alleen maar terug en beklaagde zich binnen en buiten de lijnen over ieder wissewasje om tijd te winnen. De grensrechter maakte het zelfs zo bont door bij een overtreding, waarvoor een terechte gele kaart werd gegeven, zijn post te verlaten en het veld in te lopen. De gastheren waren dreigender, waarbij Regillio Holder de vrije trap van invaller Tim Haven van dichtbij in de handen van Ament kopte, wat de gelijkmaker had moeten zijn. Terstond golfde het spel op en neer, waarbij de defensie van de thuisploeg onder leiding van invaller Veldman tot vijf minuten voor tijd goed de deur dicht kon houden tegen de counters van ONT. Desondanks scoorden de gasten voor het einde alsnog de 2-4, waar Waskemeer net zo goed de 3-3 had kunnen maken. In de slotfase wist doelman Ament een fraaie inzet van Veenstra op een nog fraaiere wijze uit het doel te werken. Terstond floot arbiter Scholtens voor het eindsignaal, waarmee een onnodige nederlaag werd geïncasseerd, aangezien de opgelopen schade in de eerste helft nooit op deze wijze had mogen plaatsvinden. Volgende week speelt Waskemeer, voorafgaand aan het 35 jarige jubileumfeest met o.a. een theatershow van Andy van der Meyde, in en tegen Rottevalle die een knappe tweede plaats op de ranglijst inneemt. Om 14:30 uur zal er onderleiding van arbiter Smit worden afgetrapt. Onderstaande wedstrijdfoto's zijn door Jaco Jonkman gemaakt.
12 ONT 17 15
13 Minnertsga 1 17 15