Waskemeer maatje te groot voor TFS

Waskemeer maatje te groot voor TFS Waskemeer heeft zich zaterdagmiddag enigszins herpakt na het teleurstellende gelijkspel van vorige week tegen De Sweach. In eigen huis werd van vijfdeklasser TFS gewonnen met 7-0. Op basis van het aantal doelpogingen had een ruimere score tot de mogelijkheden behoort, maar dit was in diverse gevallen ook de verdienste van de doelman uit Drachtstercompagnie. Deze middag vonden Tim Haven, Jurrien Hummel (2x), Bouwe Veenstra (2x) en Willem de Jong (2x) het net. Rond de klok van half drie was het arbiter J.P. van der Born uit Assen die voor het startsignaal floot. Waskemeer domineerde conform de verwachtingen van meet af aan en poogde met enig geduld de openingstreffer te forceren. De gasten loerden op de counter. Het eerste doelpunt kwam van de voet van Bouwe Veenstra. Door goed samenspel werd middels een splijtende pass van Douwe van der Mei de diepgaande Willem de Jong gevonden. De Jong trok de bal voor, waarna Veenstra bekwaam binnen werkte. Niet veel later hield de zestienjarige Jerre Wagenaar ten koste van alles de bal binnen de lijnen. De bal werd teruggetrokken op Jurrien Hummel die zijn schot gepakt zag worden door de doelman. De bal kwam terug het speelveld in, waarbij Tim Haven het meest alert was en raak schoot. Terstond maakte Willem de Jong de 3-0, waarmee het duel al voor rust was gespeeld. Ondanks dat TFS enkele malen met een counter het strafschopgebied bereikte, werd men slechts eenmaal echt gevaarlijk. Een schot in de korte hoek werd verdienstelijk door reserve doelman Cees Prins uit het doel geslagen. Het publiek zag Bouwe Veenstra in de eerste helft nog een bal naast koppen en een inzet van dichtbij via de keeper over de achterlijn verdwijnen. Desondanks werd het via Jurrien Hummel nog voor rust 4-0. Bouwe Veenstra sprong in het strafschopgebied naar de bal toe, waarbij de keeper te laat was. Hummel profiteerde door de afvallende bal raak te schieten. De protesten van TFS dat de doelman gehinderd zou zijn, werden door de arbiter weggewuifd. Na rust scoorden de groenhemden vrij vlot de 5-0 en 6-0. Eerst werd het spel van de rechterflank op tempo verplaatst naar de linkerflank. Hummel vond daarbij de Jong die zijn tweede doelpunt van de middag aantekende. Terstond was het de hard werkende Bouwe Veenstra die met een bekeken schot ook zijn tweede doelpunt van de middag maakte. Nadat Waskemeer in de rust Douwe van der Mei gewisseld had voor Sander Visser, was het met nog ruim een half uur te spelen Nicky Smid die voor Willem de Jong binnen de lijnen kwam. Enkele minuten later mocht Jerre Wagenaar het veld voor Remco Melles verlaten. Het slotakkoord was voor Jurrien Hummel. Middels een prachtig bekeken schot van zo'n dertig meter liet hij de doelman kansloos. In de eindfase bleef Waskemeer tevergeefs opzoek naar een hogere eindscore. Bram Boon kopte rakelings naast en ook enkele standaard situaties leverden niets op. Het duel eindigde derhalve in een ruime 7-0 overwinning tegen een tegenstander die logischerwijs niet afdoende weerstand kon bieden. Volgende week wacht Waskemeer het laatste bekerduel in de poulefase. In een uitwedstrijd volstaat alleen een overwinning op RWF om een ronde verder te kunnen komen, omdat RWF een degelijke overwinning op De Sweach wist te boeken. Om 14:30 uur zal er tegen de oude club van Waskemeer trainer Zandberg op Sportpark de Boskdobbe afgetrapt worden. Onderstaande wedstrijdfoto's zijn door Jaco Jonkman gemaakt.
12 ONT 17 15
13 Minnertsga 1 17 15