Waskemeer sluit eerste trainingsweek af met overwinning

Afgelopen dinsdagavond is de eerste selectie van Waskemeer gestart met de voorbereiding op het nieuwe seizoen '19/20. Aangezien de velden in Ooststellingwerf nog enkele dagen gesloten blijven wegens de droge zomer, werd onder leiding van de nieuwbakken hoofdtrainer Klaas Zandberg op het hagel nieuwe kunstgrasveld van RWF te Frieschepalen met een groep van 22 spelers getraind. Ook op donderdagavond stond een gedreven groep op het veld van RWF, waarna de selectie zaterdagmiddag in Scharnegoutum uit kwam tegen de lokale derdeklasser, welke vorig jaar om promotie naar de tweede klasse mee wist te strijden. De groenhemden reisden af met een verjongde selectie, aangezien een zevental spelers van de groep vorig jaar nog voor de JO-19 uit kwam. Nadat Waskemeer via een voorzet van Jerre Wagenaar op Nicky Smid op voorsprong had kunnen komen, was het Scharnegoutum die middels een tweetal eenvoudig weggegeven doelpunten wist te scoren. Terstond raakte de jeugdige Douwe Haites, oog in oog met de keeper, de benen van die zelfde doelman en schoot Nicky Smid even later in het zijnet. Vlak voor rust was het Sander Visser die op aangeven van de zestienjarige Jerre Wagenaar de 2-1 maakte. Tijdens de rust werd er maar liefst negen maal gewisseld. Na enkele minuten in het tweede bedrijf te hebben gespeeld, moest de ervaren ingebrachte Mark Veldman geblesseerd het strijdtoneel verlaten. Na ruim zeventig minuten te hebben gespeeld was het Tim Haven die Waskemeer met een bekeken schuiver op gelijke hoogte zette (2-2). Bouwe Veenstra schoot Waskemeer enkele minuten later op voorsprong, nadat hij de bal op aangeven van debutant Bram Boon had ontvangen. Tien minuten voor tijd werd het gelijk middels een rommelig doelpunt voor de goal van Jesse van Vilsteren, waarbij de aanvaller van de gastheren de bal met de hand leek te beroeren. In de laatste minuten, waarbij de groenhemden met zes spelers onder de 19 jaar in het veld stond, schoot de thuisploeg eenmaal tegen de lat, maar was het de immer gevaarlijke Bouwe Veenstra die de winnende treffer produceerde en daarmee diens tweede treffer in één helft aantekende (3-4). Volgende week zal er opnieuw tweemaal worden getraind, waarna een oefenwedstrijd tegen Velocitas volgt. De weekenden erop volgt de bekercampagne, waarna op 21 september de competitie start met een uitwedstrijd tegen Grootegast.
Onderstaande wedstrijdfoto's zijn van Jaco Jonkman afkomstig.
12 ONT 17 15
13 Minnertsga 1 17 15