Yentle Roffel
(Mirthe de Vegt)
90'

Waskemeer speelt gelijk in sterke pot tegen WTTC

Waskemeer speelt gelijk in sterke pot tegen WTTC Op het gladde kunstveld in Lippenhuizen werd om 20:00 de aftrap door tegenstander WTTC genomen. Waskemeer wist de bal rap te veroveren en in de eerst 5 minuten was het al duidelijk: Er was overal ruimte om te tikken en te voetballen. Alle aanvallen van de tegenstanders werden in het centrum van de verdediging bij Waskemeer onschadelijk gemaakt en door verdeeld naar de buitenspelers of de sterk voetballende driehoek in het midden. Ondanks het snelle veld werd er knap gepasst door Waskemeer en kon er keer op keer doorgelopen worden tot de rand 16. Bal na bal vloog voor alleen de vloek is nog niet vervaagd: de bal waait er maar niet in. Op magische wijze wordt er wel door de tegenstander gescoord (uit een buitenspel situatie) in, zonder grappen, de eerste kans die WTTC tijdens de eerste helft heeft gehad. 0-1 achter bij rust geeft zeker geen goed beeld van de wedstrijd; de groenhemden staan overduidelijk beter te voetballen en laten de koppies zeker niet hangen. Het blijft lastig om tegen een 12e man te voetballen, maar hoe meer je je laat opfokken, hoe zwaarder je het gedurende de wedstrijd krijgt. Cor sprak opnieuw wijze woorden in de rust: ‘de tegenstander bakt er niks van’. Er ligt overal ruimte om ze volledig weg te tikken en dan moet dat afronden vanuit de tweede lijn eigenlijk prima lukken. Vol goede moed de 2e helft in volgt er een kleine misser bij de groenhemden wat de stand op 0-2 brengt. Dat is balen met een hoofdletter B bij Waskemeer, maar de koppies gaan niet hangen. Prachtige combinaties maken een waar voetbal spektakel voor de supporters, waar zelfs de coach van de tegenstander ons een mooi compliment gaf. Het goede spel werd beloond, want in de 69e minuut was het Sinne die de bal prachtig de kruising in krulde. De ontlading bij Waskemeer was groot en de motivatie werd alleen maar groter. Kans na kans werd voor de goal gegeven en iedere poging tot opbouwen van WTTC werd in het middenveld opgevangen en door gespeeld. Met kansen van Jannie, Ellen, Myrthe, Mirthe, Lisanne en zelfs rechts-back Anne-Marie zat de gelijkmaker er zeker aan te komen. En dat mocht ook baten: Op aangeven van Mirthe was het Yentle die de bal over de keepster heen schoot voor de 2-2. Met nog een paar minuten op de klok werd meer tegenstand geboden vanuit de tegenstander, maar ook dit was zonder succes. Een paar verontwaardigde blikken later was het (terechte) voordeel helaas niet voor Waskemeer en moesten de vrouwen genoegen nemen met 1 punt. Hard voor gestreden, maar zeker niet een realistische uitslag. Waskemeer klimt hiermee naar de 5e positie in de ranglijst, wat een mooie aansluiting biedt op de koploper.
04/05 Waskemeer VR1 Leeuwarder Zwaluwen VR2 3 - 0
30/03 The Knickerbockers VR5 Waskemeer VR1 8 - 9
17/02 Waskemeer VR1 Heerenveense Boys VR2 2 - 2
16/10 Waskemeer VR1 Peize VR1 6 - 5
16/09 S.V. Oosterwolde VR1 Waskemeer VR1 2 - 5
09/09 Zevenhuizen VR2 Waskemeer VR1 0 - 11
02/09 Waskemeer VR1 S.V. Haulerwijk VR1 2 - 0