4
-
0

Waskemeer VR1 onderuit tegen koploper Oosterwolde

Waskemeer VR1 onderuit tegen koploper Oosterwolde Op deze koude, regenachtige donderdagavond kwamen de vrouwen van Waskemeer in actie tegen de omgeslagen koploper van de competitie. Vorige wedstrijden werden gewonnen (5-2 beker) en verloren (1-2). Moge duidelijk zijn dat dit op voorhand een spannende wedstrijd beloofde te worden, waarin beide teams natuurlijk gebrand waren op de overwinning! In de begin fase van de wedstrijd kwam Oosterwolde er vlot doorheen, maar liet Waskemeer duidelijk zien waar de afgelopen weken zo hard aan gewerkt is tijdens de trainingen. Speelsters wisten elkaar tikkende wijs feilloos te vinden en de ene na de andere aanval werd ingezet. Zowel Mirthe als Marit wisten een aantal keer nipt het doel te missen. Ook mocht de keepster van Oosterwolde blij zijn met de paal
"Ja nee hands buiten de 16, dus zeker een penalty"
De scheids van Oosterwolde
wisten een aantal keer nipt het doel te missen. Ook mocht de keepster van Oosterwolde blij zijn met de paal & lat, want hier wisten Naomi en Hylkje de bal een aantal keer tegenaan te schieren. De kansen waren er zeker, maar het afmaken wat op het kleine veld zo goed gaat wil op de grote goal toch iets minder lukken. Met een 0-0 rust stand was Waskemeer in de eerste helft zeker de beter spelende partij. De vloek rond de 2e helft leek een tijdje afwezig te zijn, waar de afgelopen wedstrijden na de pauze steeds scherper begonnen werd. Ditmaal was dit niet het geval en viel gauw de 1-0 voor Oosterwolde. Niet veel later ook de 2-0. De 3-0 viel uit een discutabele penalty en waar Waskemeer de koppies wat lieten hangen viel daarna ook de 4-0. Ondanks het verlies werden er ook in de 2e helft verschillende kansen gecreëerd door zowel de aanval als het middenveld. Ook de achterhoede verdedigde de ballen goed uit en er werd goed afgewisseld tussen samen tikkend opbouwen en zo nu en dan een lange bal richting de voorhoede, maar helaas zat er voor de groenhemden geen goaltje in vandaag. Al met al is er lekker overgespeeld, zijn er mooie acties ontstaan en weten we in ieder geval het trainingspunt voor komende week: NIET op de keeper schieten! Volgende week staat de bekerwedstrijd op het programma! Om 16:00 spelen we op 4 mei thuis tegen Leeuwarder Zwaluwen. Kom vooral kijken en help ons naar de finale! 💚🖤
04/05 Waskemeer VR1 Leeuwarder Zwaluwen VR2 3 - 0
30/03 The Knickerbockers VR5 Waskemeer VR1 8 - 9
17/02 Waskemeer VR1 Heerenveense Boys VR2 2 - 2
16/10 Waskemeer VR1 Peize VR1 6 - 5
16/09 S.V. Oosterwolde VR1 Waskemeer VR1 2 - 5
09/09 Zevenhuizen VR2 Waskemeer VR1 0 - 11
02/09 Waskemeer VR1 S.V. Haulerwijk VR1 2 - 0