Waskemeer wederom in extremis voorbij Veenhuizen

Waskemeer wederom in extremis voorbij Veenhuizen Zaterdagmiddag heeft Waskemeer een zwaarbevochten overwinning in het gevangenisdorp Veenhuizen mogen bijschrijven. In de eerste helft scoorde basis debutant Douwe Haites tweemaal voor de groenhemden. In het tweede bedrijf kwam de Drentse formatie van trainer Raymond Middel langszij. In de blessuretijd wist Bouwe Veenstra er alsnog voor te zorgen dat de driepunter werd veiliggesteld. Nadat Waskemeer uit de eerste 3 wedstrijden 7 punten had gehaald, werden de bezoekers gelijk al tot titelkandidaat gebombardeerd door Veenhuizen die zelf het grootste gedeelte van hun 4 punten vorige week in de overwinning tegen Haulerwijk hadden behaald. De wedstrijd leek echter behoorlijk gelijk op te gaan zonder noemenswaardige kansen voor beide partijen. Na een kwartier spelen was er door middel van een snelle omschakeling dan toch de eerste kans. Spits Veenstra werd aangespeeld en stuurde Douwe Haites weg, welke oog in oog met de keeper als een ervaren spits de bal in het doel wist te werken, 0-1. Na deze tegenslag ging Veenhuizen op zoek naar de gelijkmaker. De ploeg probeerde zorgvuldig op te bouwen en door middel van verzorgd voetbal de verdediging van Waskemeer tevergeefs te beslechten. Na een half uur spelen was het de korte corner van Waskemeer die op Regillio Holder werd gespeeld. Holder ontdeed zich slim van zijn directe tegenstander en kon vervolgens de bal gevaarlijk voor geven. Daar was het andermaal Douwe Haites die wist te scoren, 0-2 wat tevens de ruststand betekende. Na de rust was direct de spanning terug in de wedstrijd. Na een knappe individuele actie van de Veenhuizen spits, die 2 man wist te passeren en daarna doelman Van Valen kansloos liet, werd het 1-2. Waar de spanning in de wedstrijd toenam, kwam dit niet ten goede van het spel, maar dit zullen de in grote getale toegestroomde supporters voorlief hebben genomen. Na enkele kansen voor beide partijen, was het 10 minuten voor tijd Veenhuizen die gelijk maakte. Waar alles en iedereen van Waskemeer dacht dat de aanvaller toch duidelijk buitenspel stond, besloot de verder prima fluitende scheidsrechter Gerbrandy anders; 2-2. Hierna gingen beide ploegen op zoek naar de winst, hetgeen op een deja vu uitdraaide van de voorgaande editie in Veenhuizen, alwaar de groenhemden ook in blessuretijd de overwinning behaalden. Zaterdag was het de net binnen de lijnen gekomen Remco Melles die op het middenveld met een prima schijnbeweging zijn directe tegenstander het nakijken liet en hierna met een afgemeten pass Bouwe Veenstra wist te bereiken. Met zijn linker schoof hij vervolgens de bal zeer beheerst langs de doelman, waardoor Waskemeer wederom met 3 punten vanuit Veenhuizen huiswaarts mocht gaan; 2-3. Na 4 wedstrijden deelt Waskemeer de koppositie met Leovardia in 3B met 10 punten. Een uitstekende start van de competitie voor de manschappen van Klaas Zandberg. Volgende week zaterdag wacht het thuisduel tegen ONT. De aftrap vindt om 14:00 uur onder leiding van arbiter Scholtens op Sportpark t' Ald Leger plaats. Bekijk onderstaande wedstrijdfoto's die door Jaco Jonkman zijn gemaakt.
12 ONT 17 15
13 Minnertsga 1 17 15