Waskemeer overtuigend voorbij HS’88

Waskemeer overtuigend voorbij HS’88 Na het teleurstellende resultaat van vorige week bij Be Quick 1887, was de groen-zwarte equipe dit weekend opzoek naar eerherstel. Een gretig Waskemeer gaf thuis HS’88 het nakijken. Middels een collectief sterk optreden, werd het uiteindelijk met doelpunten van Hummel, Holder, Smid en Veenstra (2x) maar liefst 5-0 in het voordeel van de gastheren. Op een zonovergoten sportpark ’t Ald Leger werd om 14:00 uur afgetrapt tegen de gasten uit Hoogezand en Sappemeer. In de eerste ontmoeting dit seizoen werd het 1-4 in het voordeel van de Friezen. Echter, door het puntverlies van vorige week en een sterke reeks van de gasten, had HS’88 het gevoel dat er mogelijk wat te halen zou zijn in Waskemeer. Het tegendeel bleek waar te zijn. Beide ploegen hadden in de openingsfase aantoonbaar moeite met de omstandigheden van het veld. Desondanks slaagde Waskemeer er in om met enige regelmaat vlotte combinaties op het hobbelige speelveld neer te leggen. Middels een behoorlijk aantal overtredingen in het eerste kwartier werd het gevaar van Waskemeer door de gasten tegengehouden. Nadat scheidsrechter Schuurman de gele kaart toonde voor een pittige overtreding op de goed spelende Jurrien Hummel , ging de vrije trap van Bindert Poelstra, via de tegenstander, rakelings naast. Ondanks dat de defensie deze middag goed georganiseerd stond, moest ook de sterk spelende Oene Bouma eenmaal onreglementair ingrijpen, waarvoor hij een gele kaart incasseerde. Kort daaropvolgend wist Waskemeer het krachtsverschil wel in een doelpunt om te zetten. Regillio Holder stuurde de snelle Bouwe Veenstra weg middels een prachtige steekpass. Het vlagsignaal van de grensrechter werd door de jonge arbiter genegeerd, waarna Veenstra onberispelijk binnenschoot.  In navolging op de openingstreffer, was Veenstra opnieuw door de paarse defensie heen geglipt en gaf een scherpe voorzet op de inkomende Nicky Smid. Diens directe tegenstander kon ternauwernood voorkomen dat de voorsprong werd verdubbeld. Enkele minuten later volgde er een corner. De scherp indraaiende corner werd op fraaie wijze door Holder met diens hak achter de doelman geplaatst.  Het duurde niet lang, voordat de derde treffer ook een feit was. Een afgemeten voorzet van Bart Kuper werd hard, maar beheerst, door Jurrien Hummel tegen het nylon gekopt. Kansen voor de matig spelende gasten vielen er in het eerste bedrijf nagenoeg niet te noteren. In de tweede helft bleef Waskemeer hard werkend opzoek naar meer. In de 57e minuut werd dit beloond met een vierde treffer. Doelman Bouma, welke op enkele voorzetten na een eenvoudige middag had, maakte één van deze voorzetten onschadelijk en hervatte het spel snel, waarbij rechtsachter Douwe v.d. Mei weg werd gestuurd. In de combinatie met de hard werkende Hedzer van Veen, werd Veenstra bereikt die op zijn beurt Nicky Smid naar de eerst paal zag vrijlopen. De afgemeten voorzet werd achter het standbeen langs tot doelpunt verwerkt. Kort daaropvolgend werden Bindert Poelstra en Bart Kuper vervangen door Techo Peeters en Jelmer Boonstra. Nog maar net in het veld, kreeg invaller Boonstra een goede kans op de 5-0, maar diens schot ging over het doel. Het slotakkoord was van Bouwe Veenstra die daarmee zijn 12e competitietreffer aantekende. Een afgemeten uittrap van doelman Bouma viel achter de defensie van HS’88. Veenstra was het meest alert en schoot met diens linkerbeen in de lange hoek. Enkele minuten later volgde het eindsignaal door de arbiter van dienst. Bekijk hieronder de door Jaco Jonkman gemaakte wedstrijdfoto's