Waskemeer onderuit bij GOMOS

Waskemeer onderuit bij GOMOS Waskemeer heeft haar 2e bekerduel in Norg verloren. Tegen derdeklasser GOMOS werd het 2-1 voor de thuisploeg. Na een 2-0 achterstand wist Herman Rozema de spanning terug te brengen naar 2-1. Het slotoffensief leverde geen gelijkspel op. In de eerste helft speelden de Waskemeerders matig. Desondanks kreeg Waskemeer in de openingsfase een tweetal grote mogelijkheden op de openingstreffer. De Friese formatie veroverde de bal vroegtijdig in de opbouw van de gastheren. Echter, bleef Veenstra niet rustig en schoot naast. Middels een goede pass van Poelstra op Veenstra ontstond een tweede goede mogelijkheid. Veenstra trachtte de bal terug te leggen op de inkomende Brans, maar door goed verdedigend werk van GOMOS, kon de bal niet op het doel gemikt worden. GOMOS, dat ten opzichte van afgelopen zondag weer over alle sterkhouders kon beschikken, wist na de openingsfase te hebben overleefd, diverse malen voor het doel van Bouma te verschijnen. Dit resulteerde uiteindelijk in de 1-0. In de tweede helft ontstond er meer ruimte achter de verdediging van Waskemeer, waardoor GOMOS er zo nu en dan gevaarlijk uit kwam. Dit resulteerde in de 2-0. Waskemeer voerde de druk enigszins op en kreeg daarbij diverse kansen. Nadat Tim Haven op aangeven van Daniël Postema raak schoot, werd het doelpunt afgekeurd door scheidsrechter Kingma wegens vermeend buitenspel. Uit een corner was het Herman Rozema die de spanning terugbracht middels een harde kopbal op doel. In de slotfase kregen beide partijen enkele aardige mogelijkheden, maar werd er niet meer gescoord. Zaterdagmiddag rest de laatste bekerwedstrijd om 17:00 uur. Tegenstander betreft Haulerwijk (zondag) uit.