Waskemeer bereikt finale Ooststellingwerfcup

Waskemeer bereikt finale Ooststellingwerfcup Nadat zaterdagmiddag in de kwart finale van de Ooststellingwerfcup Makkinga met 3-2 werd verslagen, dankzij doelpunten van Marlon Brans, Bouwe Veenstra en Daniel Postema, stond voor de groen zwarte equipe dinsdagavond Stânfries op het programma. Ondanks een enorm veldoverwicht voor Waskemeer, konden de groenhemden moeilijk tot scoren komen. De verdediging van Stânfries wankelde in de eerste helft diverse malen bij enkele fraaie combinatie van achteruit richting de snelle voorhoede. Bij diverse doelpogingen van Waskemeer ontbrak het de Appelschasters niet aan enig fortuin, waaronder bij een schot van Daniel Postema die zijn inzet op de paal uiteen zag spatten. Uiteindelijk bleef Stânfries een half uur op de been, voordat het toch haar eerste tegendoelpunt moest incasseren. Na diverse goede acties van onder meer de snelle vleugelspitsen Tim Haven en Bouwe Veenstra, was het in de combinatie met Marlon Brans, Daniel Postema die de score opende. Diens harde uithaal verdween onhoudbaar achter de doelman. Waskemeer bleef weliswaar een behoorlijk aantal kansen creëren, maar wist niet een tweede treffer te produceren en zag zelfs nog voor rust Stânfries langszij komen. Wim van Riezen had aan één kans genoeg en passeerde doelman Bouma met het hoofd. In de tweede helft creëerde Waskemeer opnieuw een aanzienlijk aantal kansen, maar wist het wederom moeilijk tot scoren te komen. Na een uur spelen was het Herman Rozema die na een kortgenomen corner vanaf de rand van het zestienmetergebied de doelman met een bekeken schot passeerde. Diverse pogingen van de groenhemden misten precisie of werden gestopt. Tot teleurstelling van Waskemeer, zag de goed fluitende scheidsrechter Pultrum eenmaal over het hoofd dat een inzet van Postema door een verdediger van Stânfries met de elle boog uit het doel werd gewerkt. Daarnaast waren onder andere twee steekpasses vanaf het middenveld zelfs voor de snelle Haven en Veenstra te hard, waardoor ook deze kansen teniet gingen. In de slotfase was het Stânfries, welke de gehele wedstrijd geduldig en afwachtend bleef spelen, die tijdens een spaarzame counter een strafschop toekend kreeg. Dit buitenkansje werd door Mathijn Wolf in een doelpunt omgezet. Derhalve werden er na 90 minuten strafschoppen genomen, waarbij Waskemeer niet in de fout ging en een plek afdwong in de finale die zaterdagavond zal worden afgewerkt. Kijk voor meer door Jaco Jonkman gemaakte foto’s op http://www.ooststellingwerfcup.nl/fotos/.