Waskemeer 1 & 2 winnen eerste bekerduel

Waskemeer 1 & 2 winnen eerste bekerduel Waskemeer 1 en 2 zijn de bekercampagne goed begonnen. Waskemeer 1 wist thuis in de slotfase derdeklasser Veenhuizen te verslaan (3-2), terwijl Waskemeer 2 op bezoek bij RWF eveneens wist te winnen (0-3). Waskemeer kon in verband met een behoorlijk aantal geschorste en afwezige spelers niet over enkele vaste krachten beschikken. Derhalve was voorafgaand aan het duel tegen de blauwhemden uit het gevangenisdorp, welke in de 3e klasse uitkomen, niet goed in te schatten hoe de krachtsverhoudingen deze middag zouden liggen. Veenhuizen wist na ruim een kwartier spelen middels een terecht toegekende strafschop de score te openen. Enkele minuten voor rust was het Herman Rozema die de snelle Bouwe Veenstra weg stuurde. De gevaarlijke aanvaller was niet zelfzuchtig en bediende de meegelopen Daniel Postema opmaat die beheerst binnen schoot. Met enig fortuin voor de thuisploeg, benutte de vaardige Robert Elsinga enkele minuten daarvoor niet een andere grote kans. Nadat de scheidsrechter de grensrechter onterecht negeerde, zag Elsinga zijn inzet tegen de deklat verdwijnen. In de rust werd de licht aangeslagen Veenstra vervangen door Tseard Haites. In de tweede helft waren het de groenhemden die opnieuw onrustig begonnen, waardoor Veenhuizen een klein veldoverwicht had. In deze fase zat doelman Johan Bouma volledig mis bij een op het eerste gezicht ongevaarlijk lijkende voorzet. Vervolgens werd de bal eenvoudig binnengewerkt door een meegelopen aanvaller. Waskemeer wist zich na het tegendoelpunt enigszins te herpakken en begon beter te voetballen. Zo wist de thuisploeg enkele malen via de vleugelverdedigers Oene Bouma en Rene Visser goed door te komen op de helft van de gasten. Daarnaast lieten vleugelspelers Hummel en Haites gedurende de laatste 20 minuten van de wedstrijd steeds vaker wat van zich horen. Veenhuizen kwam daardoor vakerĀ in de problemen, wat onder meer resulteerde in een tweetal vrije trappen die onberispelijk door Daniel Postema binnen werden gewerkt. Nadat Postema zijn derde doelpunt van de middag had gemaakt, floot de arbiter van dienst af en bleven de punten tot genoegen van het publiek in eigen huis. Op sportpark de Boskdobbe wisten de manschappen van Rolf Stuiver met een klinkende 0-3 overwinning huiswaarts te keren. Grote man aan de zijde van Waskemeer was Jelmer Boonstra. Daar waar hij vorig jaar moeizaam tot scoren kwam, wist hij het net deze middag twee keer te vinden. De immer gevaarlijke Karst van den Akker schoot vanaf elf meter de groenhemden naar een dikverdiende 0-3 overwinning. Dinsdagavond speelt Waskemeer 1 uit bij GOMOS te Norg, aftrap 18:45 uur. Een dag later speelt Waskemeer 2 thuis tegen VEV'67 3. Bekijk hieronder de door Jaco Jonkman gemaakte foto's.