Waskemeer boekt degelijke overwinning op Pesse

Waskemeer boekt degelijke overwinning op Pesse Waskemeer heeft zaterdagmiddag op bezoek bij s.v. Pesse een degelijke overwinning weten te boeken. De Drentse degradatiekandidaat werd met 0-2 verslagen. Gezien het aantal gecreëerde kansen aan de zijde van de gasten, mocht Pesse van geluk spreken dat de score niet hoger uitviel. Beide doelpunten werden deze middag geproduceerd door Bart Kuper. Op een zonovergoten sportpark De Marke werd eerst een minuut stilte in acht genomen in verband met het overlijden van Johan Cruijff. Vanaf het eerste fluitsignaal van scheidsrechter mevrouw Bork-Meijer had Waskemeer heeft betere van het spel. Desondanks kwamen de gastheren de openingsfase goed door en kreeg het zo waar een tweetal kansjes, waarvan één in buitenspelpositie. Aan de andere zijde misten de Friezen bij de openingstreffer enig fortuin. Onoplettendheid in de defensie bij Pesse, zorgde er voor dat middels de prachtige uittrap van doelman Bouma, Smid weg werd gestuurd richting de rand van het zestienmetergebied. Diens voorzet werd knap binnengeschoten door Veenstra. Echter, de grensrechter van de gastheren redde deze misser in de achterhoede, door buitenspel aan te geven. Hevig opzoek naar de openingstreffer kwamen beide vleugelspelers, Veenstra en Kuper, steeds vaker door de Drentse defensie heen. Nadat Bouwe Veenstra op eigen helft de bal veroverde, stuurde aanvoerder Bindert Poelstra de snelle Veenstra weg. De afgemeten voorzet was niet besteed aan Nicky Smid, hij trof op enkele meters van het doel de Drentse sluitpost. Bart Kuper was zeer alert en schoot de afvallende bal diagonaal in het doel. Na deze voorsprong, leek het verzet van de gastheren verbroken. Desalniettemin werden er een behoorlijk aantal, met name onnodige, charges op de Friezen verricht. Dit resulteerde uiteindelijk wel in een tweede treffer. De hardwerkende Hummel werd onderuit gehaald. Een ingestudeerde vrije trap volgde, waarbij Kuper op aangeven van Smid vrij voor het doel kwam. Bart Kuper schoot hoog in het dak van het doel en tekende hiermee diens tweede treffer van de middag aan. Nadat nog enkele prachtige combinaties niet tot een derde treffer leden, werd er gerust. In de tweede helft bleef Waskemeer controleren, waarbij het nog enkele kansen wist te creëren. Echter, was de amusementswaarde een stuk lager dan in de eerste helft. De grootste kans was voor Smid, welke deze middag in de afronding ongelukkig speelde. Op aangeven van de goed spelende Hedzer van Veen, was het Veenstra die twee tegenstanders wist te omspelen. Een splijtende pass op de rand van het zestienmetergebied volgde. Nicky Smid nam goed aan, maar schoot hoog over. Nadat Brans in de ploeg was gekomen voor doelpuntenmaker Kuper, werd Veenstra zelf weggestuurd, ditmaal door Regillio Holder. Bouwe Veenstra kwam op ruim dertig meter voor het doel de uitkomende keeper tegen en besloot er overheen te schieten. Doordat de bal volledig verkeerd werd geraakt, bleef het derde doelpunt uit. Pesse stelde er weinig tegenover. Echter, één van de weinige kansen die het kreeg viel bijna binnen, de inzet belandde via de paal in de handen van de goed keepende Bouma. In de slotfase werd Hedzer van Veen naar de kant gehaald voor Theo Meijerhof. De invaller werd middels een splijtende pass van Hummel weggestuurd, maar ook diens inzet  behaalde niet het gewenste resultaat, de doelman bracht redding.