9'
Jurrien Hummel
20'

Bliksem start Waskemeer valt in het water

Waskemeer heeft zaterdagavond de oefencampagne afgesloten met een 2-0 overwinning op vv Jubbega. Door een wolkbreuk gecombineerd met onweer tijdens de rust, werd na een half uur besloten de wedstrijd niet uit te spelen. Doelpuntenmakers waren Nicky Smid en Jurrien Hummel.

De equipe van oefenmeester Jan de Jonge is al enkele weken in voorbereiding op de competitie. Nu de vakantieperiode ten einde raakt, is de A selectie telkens meer compleet. Na een 2-2 gelijkspel op Terschelling en een 1-3 nederlaag tegen Be Quick 1887, stond ditmaal tweedeklasser Jubbega op het programma. Door een gewijzigde koers bij de gasten, was het vooraf lastig inschatten wat het niveau van de voormalig eersteklasser zou zijn. Trainer de Jonge gebruikt de voorbereiding zichtbaar om tot

"Jubbega op 2-0 achterstand gespeeld, maar wedstrijd gestaakt vanwege het onweer. 'Jammer, we zaten er lekker in'"
de meest passende formatie te komen. Dit pakte tegen Jubbega goed uit. Na twintig minuten spelen stond de thuisploeg op 2-0. Nicky Smid zag zijn vrije trap door de muur geblokt worden, maar de rebound verdween feilloos achter de vijandelijke doelman. Tien minuten later was het Jurrien Hummel die over de doelman heen raak schoot. De keeper beroerde de bal nog met de vingertoppen, maar dat bleek onvoldoende om een tweede doelpunt te voorkomen. Op slag van rust ontstonden er donkere wolken boven sportpark 't Ald Leger. In de lange rust ging het flink te keer. Aangezien de spelers dusdanig lang moesten wachten, werd gezamenlijk besloten om in deze fase van de voorbereiding de wedstrijd niet uit te spelen. Na de wedstrijd zocht een ieder de droge kantine op, waarbij zanger Alex van Kammen voor de muzikale omlijsting zorgde. Zaterdag speelt Waskemeer het eerste bekerduel. Dit betreft een uitwedstrijd tegen derdeklasser vv Drachten.

Wedstrijd foto's zijn door Jaco Jonkman gemaakt.

14/09 Waskemeer 1 S.V. Oosterwolde 1 0 - 7
07/09 Waskemeer 1 Rottevalle 1 2 - 1
31/08 Drachten 1 Waskemeer 1 3 - 0
24/08 Waskemeer 1 Jubbega 1 2 - 0
20/08 Waskemeer 1 Be Quick 1887 1 1 - 3