BSVV pakt tegen Waskemeer periodetitel

BSVV pakt tegen Waskemeer periodetitel Zaterdagmiddag verloor Waskemeer voor de eerste maal dit seizoen in competitieverband in eigen huis. De ongeslagen status werd door BSVV verbroken. Op sportpark 't Ald Leger wonnen de Bovensmildenaren met 0-3 en bemachtigde daarmee de derde periode. Ondanks dat Waskemeer diverse personele mutaties had doorgevoerd met het oog op de nacompetitie, waren de groenhemden in de eerste helft de bovenliggende partij. BSVV herpakte zich in de tweede helft, wat uiteindelijk resulteerde in een terechte overwinning. Ondanks dat Waskemeer in het duel om des keizers baard startte met een gewijzigde samenstelling, was het in de eerste helft de bovenliggende partij. Het viertal debutanten, zijnde Mathijs Zandberg, Rene Visser, Romke Bouma en Jelmer Haites konden goed meekomen en speelden deze middag onbevangen en frivool. Dit resulteerde in een sterk Waskemeer dat diverse goede kansen wist te creëren. Nadat Bart Kuper middels een prachtige steekpass van Bouwe Veenstra het strafschopgebied in werd gestuurd, stuitte diens schot op de doelman. Enkele minuten later werd Veenstra op diens beurt middels een bekeken pass door Jelmer Haites weggestuurd. Helaas kon de inkomende aanvallers Romar Elzinga en Bart Kuper de voorzet net niet toucheren, waardoor BSVV opnieuw ontsnapte. Waskemeer had het meeste balbezit en zorgde daarmee voor veel gevaar. Een kwartier voor rust werd Bouwe Veenstra opnieuw weggestuurd. Daar hij te ver naar de buitenkant werd gedrongen, verdween zijn schot in het zijnet. Nadat een voorzet van Waskemeer door een Bovensmildernaar in het strafschopgebied onbestraft met de arm werd geblokt, lag terstond de bal aan de andere kant van het veld op de penaltystip. Een spaarzame aanval van BSVV lag hieraan ten grondslag. Een pass stuiterde via de grond tegen de handen, welke langs het lichaam bevonden, van de goed spelende Rene Visser. De toegekende strafschop werd onhoudbaar achter doelman Romke Bouma geplaatst. In de tweede helft kwam Paul Hofstee binnen de lijnen voor de licht aangeslagen Bart Kuper. BSVV kwam aanzienlijk feller uit de kleedkamer, wat resulteerde in een veldoverwicht voor de gasten. Nadat er een uur gespeeld was, wisten de gasten uit een scrimmage voor de tweede maal te scoren. De wedstrijd was helemaal gespeeld, nadat BSVV enkele minuten later de 3-0 aantekende. Nadat Bart Roijenga plaatsmaakte voor debutant Jacco Uithof en de moegestreden Mark Veldman door Regillio Holder werd vervangen, kregen beide teams nog enkele kansjes. De grootste kans was in de slotfase voor Nico Hoogeveen, welke dacht de doelman voorbij gelopen te zijn, maar doelman Romke Bouma wist alsnog de bal voor diens voeten weg te tikken. In de slotfase schoot Paul Hofstee op aangeven van Veenstra net naast. Enkele minuten nadat het eindsignaal werd gegeven bleek BSVV de derde periode te hebben gepakt. Volgende week start voor Waskemeer de nacompetitie, waarin het de negatieve resultaten van de laatste competitierondes achter zich zal moeten laten. In de nacompetitie treden de groenhemden aan tegen Vitesse'63, welke de laatste weken een aanzienlijk aantal punten heeft weten te bemachtigen, waarmee het directe degradatie ontliep. Bekijk hieronder de door Jaco Jonkman gemaakte wedstrijdfoto's.