Gehavend Waskemeer verkoopt zijn huid duur in Twijzel

Gehavend Waskemeer verkoopt zijn huid duur in Twijzel Waskemeer heeft zaterdagmiddag met 4-2 verloren van SC Twijzel. Na een schitterende uithaal van Dennis Hardenbol kwamen de groenhemden terecht op voorsprong. Arbiter Peter Janson stond veel toe, waarbij Waskemeer na negentig minuten het meest nadelig getroffen werd. Onder meer door twee strafschoppen kwamen de Ooststellingwervers 4-1 achter. Opnieuw vond Dennis Hardenbol het net, waarmee de eindstand van 4-2 werd bereikt.  Om half drie werd er voor de aftrap gefloten op sportpark de Moune door arbiter Peter Janson. Oefenmeester Gert Haak kon onder meer niet beschikken over Willem de Jong, Tim Haven, Jurrien Hummel en de gebroeders Haites, waardoor jongeling Aren Grebe opnieuw in de basis mocht starten. In de openingsfase hadden de groenhemden het betere van het spel, waarbij Mitchell Schievels een grote mogelijkheid geboden kreeg. De doelman kwam onhandig uit zijn doel en tastte mis. Vanuit een moeilijke hoek poogde Schievels tevergeefs in het doel te werken. Na ruim tien minuten te hebben gespeeld voegde Bouwe Veenstra zich eveneens toe in de Waskemeerster ziekenboeg. In het strafschopgebied werd zijn uithaal geblokt, waarna hij ongelukkig op de grond terecht kwam. Voor Bouwe Veenstra kwam Jerre Wagenaar binnen de lijnen. Terstond wist aanvoerder Hardenbol de gastheren te verassen met een schitterend schot uit de tweede lijn (0-1). Twijzel kreeg telkens meer de overhand, waardoor de groene defensie meer werk te verduren kreeg. In vijf minuten tijd kende de arbiter uit Leeuwarden twee strafschoppen toe aan Twijzel, waarbij de tweede penalty een volstrekte misvatting was. De aanvaller van Twijzel trapte op de hakken van verdediger Halbe Jan de Boer, waarna hij al wankelend enkele passen later samen met diens tegenstander naar de grond ging. Waar iedereen dacht aan een vrije trap voor Waskemeer, kende de arbiter een strafschop toe. Beide buitenkansjes vanaf elf meter werden door aanvoerder Blom koelbloedig benut (1-2). Nog voor rust moest ook Douwe van der Mei het veld ruimen met een enkel kwetsuur. Voor van der Mei kwam Jorrit Jan van de Vosse binnen de lijnen. Na rust ging het gelijk op. Tegen het uur verspeelde Twijzel de bal, welke buiten de lijnen belandde. De grensrechter van de thuisclub hield ondanks de protesten verdienstelijk zijn vlag omlaag, waarna de counter middels een voorzet eindigde bij de sterk spelende Siemen Sake Kamstra die raak schoot. Het jeugdige Waskemeer was het even kwijt, waarna enkele minuten later ook Jelle Pilat raak schoot (4-1). De groenhemden herpakten zich knap. Aardige combinaties en acties rondom het strafschopgebied van Twijzel konden echter niet worden omgezet in grote uitgespeelde kansen. Het gevaar kwam voornamelijk uit standaard situaties en schoten uit de tweede lijn. Middels een mooie vrije trap van opnieuw Hardenbol kwam Waskemeer op 4-2. De gastheren wisselden defensief, waardoor het zelf nauwelijks meer gevaarlijk werd. De groenhemden mistten de stootkracht om tot de aansluitingstreffer te komen. In de slotfase deelde de arbiter voor enkele lichte vergrijpen onnodig vier gele kaarten uit, welke gebroederlijk werden gedeeld door beide teams. Ondanks de nederlaag waren er voldoende positieve aanknopingspunten. Volgende week ontvangt Waskemeer het uit Opende afkomstige ONT. Onderstaande wedstrijdfoto's zijn door Jaco Jonkman gemaakt.
8 Fc. Grootegast 1 26 34
9 Minnertsga 1 26 33