Solide overwinning Waskemeer op HS’88

Waskemeer heeft ook haar eerste uitduel in dit nog prille seizoen winnend weten af te sluiten. Op bezoek in Hoogezand, het dorp dat bekend staat om de productie van de nieuwjaarsrolletjes, stond na afloop van de wedstrijd een 1-4 overwinning op het scorebord. De groenhemden waren voorafgaand aan de wedstrijd gewaarschuwd voor de kwaliteiten van de gastheren, daar deze vorige week nog op bezoek bij de Griffioen overtuigend wist te winnen. In de openingsfase van de wedstrijd had HS’88 een licht veldoverwicht. De thuisploeg hanteerde veelal de vroege voorzet, welke niet tot het gewenste resultaat leidde. Nadat doelman Bouma één van deze voorzetten wist te bemachtigen, produceerde hij terstond een assist door een lange bal met uiterste precisie richting Veenstra te versturen, waarmee de verdediging van HS'88 werd verrast. Bouwe Veenstra faalde niet en zette daarmee de stellingwervers vroeg in de wedstrijd op voorsprong. In navolging op deze snelle openingstreffer hielden de teams elkaar redelijk in evenwicht. Ondanks het hobbelige speelveld, probeerden beide ploegen middels verzorgt positiespel de kansen te creëren. De druk werd door Waskemeer in de laatste 10 minuten van de eerste helft opgevoerd. Nadat Nicky Smid tot tweemaal toe dicht bij een treffer was, viel vlak voor het rustsignaal alsnog de 0-2. De verdediging van HS’88 had moeite met het uitverdedigen van een uitstekend genomen vrije trap van Jurrien Hummel. De bal belandde vervolgens voor de voeten van Mitchel van Kalsbeek die de bal opnieuw, ditmaal hard en laag, het drukbezette doelgebied inbracht. Via de knie van een in paars gehesen verdediger verdween de bal achter diens eigen doelman. Nadat Bindert Poelstra in de ploeg was gekomen voor Bart Kuper, kwam Waskemeer na rust met de schrik vrij. Een doelpoging van de gastheren kon maar ternauwernood uit het doel worden gehouden, dankzij de vingertoppen van doelman Bouma. De corner leverde geen gevaar op, de tegenstoot daarentegen wel. Na een prachtige combinatie op het middenveld tussen Holder, de jonge van Veen en Hummel, kon het meegereisde publiek voor de derde maal deze middag juichen. Jurrien Hummel stuurde, na voornoemde combinatie, met een splijtende pass de snelle Veenstra weg die oog in oog met de keeper kwam te staan en koelbloedig de bal tussen de palen schoof. Nadat over en weer enkele kleine kansen onbenut waren gebleven, maakten trainers Postema en Haak gebruik van hun laatste twee wisselspelers, zijnde Oene Bouma en Tseard Haites. Laatste genoemde wist in de 85e minuut een corner te forceren, welke door Nicky Smid werd ingedraaid. Tot ieders verbazing reageerde niemand van HS’88 op deze indraaiende hoekschop, waardoor de 0-4 een feit was. Alvorens de prima fluitende scheidsrechter tot het eindsignaal overging, was het Kevin van der Laan die de eer voor de thuisploeg wist te redden door de 1-4 aan te tekenen. Foto's gemaakt door Jaco Jonkman