Oefenwedstrijd Waskemeer kent twee gezichten

Afgelopen zaterdag speelde Waskemeer een oefenwedstrijd in en tegen Niekerk. Op voorhand zou dit een interessante wedstrijd kunnen worden. Aangezien beide ploegen in de competitie bijna evenveel punten en een vergelijkbaar doelsaldo hebben. Daarnaast eindigde het laatste onderling treffen in 4-4. Met vandaag als uiteindelijke eindstand 3-3 kwamen deze verwachting aardig uit. Zoals kenmerkend voor dit seizoen, kende Waskemeer ook vandaag weer de nodige geblesseerde spelers. Waardoor er met een kleine groep werd afgereisd naar Niekerk. Het doel was om vandaag een goed gevoel te krijgen en ritme te houden in aanloop naar, de vier nog resterende wedstrijden die er tot aan de winterstop zijn. In de 1e helft kwam hier echter weinig van terecht. Het spel aan Waskemeer zijde was rommelig wat zich kenmerkte in een slordige opbouw, met veelvuldig en onnodig balverlies tot gevolg. Resultaat was dat, de spitsen Hummel en Golsteyn weinig in stelling konden worden gebracht en er weinig kansen werden gecreĆ«erd. Niekerk was in de 1e helft de betere en makkelijker voetballende ploeg. Halverwege de eerste helft kwamen de gastheren dan ook op een verdiende 1-0 voorsprong. Ook werd de 2-0 nog gescoord. Dit via een wat makkelijk gegeven penalty, door de verder prima fluitende scheidsrechter. Gelukkig wist Herbert Golsteyn aan het einde van de eerste helft, met een bekeken schot de 2-1 nog te maken. In de rust werd er aangegeven dat er toch uit een ander vaatje getapt moest worden. Wilde Waskemeer nog wat van deze wedstrijd maken. Ook paste Waskemeer nog een wissel toe. Keeper Johan Bouma werd vervangen door reservekeeper Sjirk Wiltjer. Die vandaag de nodige speelminuten kon maken en ervaring kon opdoen. In de tweede helft werd er beter gevoetbald, in balbezit liet Waskemeer nu beter en sneller de bal rondgaan en wist zo Niekerk flink onder druk wist te zetten. Dit leidde tot een aantal kansen maar gescoord werd er nog niet. Halverwege de tweede helft, moest Jurrien Hummel zich uit voorzorg laten wisselen, en werd daarbij vervangen door Roelof Reinders. Nog maar koud in het veld of Reinders wist een pass van de tegenstander te onderscheppen en via een goede pass op Douwe v/d Mei, die vandaag ook weer zijn eerste speelminuten maakte, kon Herbert Golsteyn in stelling worden gebracht. Via een soepele passeer actie wist Golsteyn deze kans om te zetten in een doelpunt. En daarmee was de stand weer gelijk. Dit was van korte duur en het lukte Niekerk daarna de 3-2 te maken. Waskemeer bleef doorvoetballen en via een goede aanval over de rechterkant, kwam er een afgemeten voorzet, die door Reinders bij de tweede paal werd binnengeschoten waarmee de stand op 3-3 kwam. Daarna drukte Waskemeer door opzoek naar de winnende treffer. Waarbij Johan Bouma, die in de plaats van Herbert Golsteyn kwam, nog het dichtste bij de winnende treffer kwam. Maar zijn schot ging net voorlangs. Uiteindelijk eindigde de wedstrijd in 3-3 en is het een nuttige oefenwedstrijd geworden. Waarbij met name op basis van het voetbal in de tweede helft er een overwinning in had gezeten. Aanstaande zaterdag speelt Waskemeer een uitwedstrijd in en tegen FC Wolvega, waar er op Sportpark Molenwiek om 14:30 wordt afgetrapt. Waarbij we zullen zien of Waskemeer deze lijn weet door te trekken.