Promotiedroom Waskemeer spat uiteen

Promotiedroom Waskemeer spat uiteen Waskemeer is er in de nacompetitie niet in geslaagd om promotie naar de 3e klasse te bewerkstelligen. Nadat het vorige week verloren had op bezoek bij Vitesse’63, speelde de thuisclub vol op de aanval in de hoop de eerdere nederlaag te kunnen corrigeren. Ondanks een sterke openingsfase van de groenhemden, verloor het uiteindelijk in eigen huis met 2-3. Op sportpark t’Ald Leger trad Waskemeer met een enorm aanvallende opstelling aan, waarmee gepoogd werd de tegenstander van meet af aan onder druk te zetten. Daarnaast trachtte de thuisclub het tempo hoog te houden in deze wedstrijd om zo doende de achterhoede van Vitesse’63 aan het wankelen te krijgen. De matig fluitende scheidsrechter van dienst ging hier echter niet in mee en stond vanaf minuut één het tijdrekken van de tegenstander toe zonder ook maar één enkele vermaning uit te delen. Desondanks wist Waskemeer in de eerste 20 minuten diverse goede kansen te creëren. Nadat Bouwe Veenstra verdienstelijk uit de draai op doel schoot, zag hij zijn inzet rakelings voorlangs het doel verdwijnen. Enkele minuten later zorgde Jan de Groot voor de openingstreffer. Op aangeven van Mark Veldman wist Jan de Groot de bal met het hoofd achter de Drentse doelman te leggen. Terstond kregen de gastheren nog een tweetal goede kopkansen, maar ontbrak het bij De Groot en Peeters aan precisie. Met nog geen 20 minuten op de klok te hebben gespeeld, ontsnapte Vitesse’63 opnieuw. Uit een corner kwam de bal voor de voeten van verdediger Sietze Keuning, welke de bal middels een volley op het doel vuurde. Ook diens inzet ging slechts enkele centimeters langs de verkeerde kant van de paal over de achterlijn. Tot overmaat van ramp, kwam Vitesse’63 op gelijke hoogte. Regillio Holder werd in de lucht onreglementair naar de grond gewerkt en verloor daarbij de bal. Tot ieders verbazing liet leidsman Wiersma doorspelen. De gasten profiteerden maximaal van de ruimte die ontstond en speelde dit verdienstelijk uit, waarbij Ron Keizer uiteindelijk raak schoot. Waskemeer was nog maar net van de teleurstelling bekomen of Arno Kuijer tekende voor de 1-2 in het voordeel van Vitesse’63.  Terstond werd Bart Kuper geblesseerd gewisseld voor Hedzer van Veen die terugkeerde na een lange blessure. Waskemeer bleef door vechten, wat enkele minuten voor rust in de gelijkmaker resulteerde. Bouwe Veenstra kopte op geheel eigen, maar bovendien prachtige, wijze de bal onhoudbaar achter de doelman. Na rust startte Waskemeer opnieuw erg sterk, vol geloof in een goed resultaat. Dit mondde binnen een minuut uit in een enorm grote kans voor de groenhemden. Nadat een schot moeizaam door de doelman werd gepareerd, schoot Veenstra in de scrimmage de afvallende bal tot tweemaal toe op de reeds liggende keeper die de bal met enig fortuin tegen hield. Vitesse’63 mocht opnieuw van geluk spreken op het moment dat invaller Herbert Golsteijn bij een hoge voorzet net te kort kwam om de bal op overtuigende wijze binnen te koppen. Daarnaast schoot invaller Jurrien Hummel een bal die van de achterlijn terug werd gelegd rondom het vijfmetergebied hard naast. Aangezien Waskemeer voortdurend aanvallend opgesteld stond, ontstonden er achterin grote ruimtes. Naarmate de tweede helft vorderde begon Vitesse’63 steeds meer te profiteren van de 1 op 1 situaties die het tot dan toe nauwelijks uit wist te spelen. In de 61e minuut sloeg het noodlot alsnog toe. Ron Keizer tekende in een counter voor diens 2e treffer van de middag aan, waardoor de opdracht voor de thuisploeg nagenoeg onmogelijk leek te zijn geworden. Desondanks bleven de groenhemden vechten voor elke meter, ook nadat Regillio Holder van het veld werd gestuurd. Voorafgaand aan deze kaart, was de spelverdeler diverse malen hard onderuitgehaald, maar kon daarbij nimmer op de bescherming van scheidsrechter Wiersma rekenen, wat uiteindelijk resulteerde in frustratie en een gemakkelijk gegeven rode kaart. Ondanks dat er nog ruim 10 minuten gespeeld mocht worden, bleef Waskemeer tegen beter weten in streven naar een goed eindresultaat. Er ontstonden enkele kleine kansen die niet werden verzilverd. Aan de andere zijde speelde Vitesse’63 enkele goede kansen onzorgvuldig uit, waardoor de eindstand van 2-3 werd bereikt, waarmee de langgekoesterde promotie naar de 3e klasse niet werd bewerkstelligd.