Veerkrachtig Waskemeer wint van NKVV

Ondanks dat Waskemeer in de eerste helft op achterstand kwam tegen NKVV, wist het uiteindelijk met 2-1 te winnen van de heren uit Dalerpeel. Na een half uur spelen viel de door NKVV veelal gehanteerde lange bal goed tussen de defensie en doelman Bouma in, welke beheerst door Beekman werd afgerond. Vlak voor rust kwam Waskemeer terug in de wedstrijd. De toegekende strafschop werd door Smid tot doelpunt verwerkt. In de tweede helft scoorde de immer gevaarlijke Bouwe Veenstra de winnende treffer, waardoor de laatste thuiswedstrijd voor de winterstop winnend werd afgesloten. Op sportpark ’t Ald Leger stond een straffe wind die achteraf een belangrijke factor voor het wedstrijdverloop bleek te zijn.  In de eerste 20 minuten speelden beide ploegen erg onrustig en terughoudend, waardoor er voor de toeschouwers, welke  de slechte weersomstandigheden voor lief namen, weinig te beleven. NKVV werd gedurende de wedstrijd steeds verder teruggedrongen op de eigen speelhelft en met de wind in de rug werd bij balbezit adequaat de lange bal gehanteerd. Dit resulteerde voor beide ploegen in kleine kansjes. Jan de Groot was het dichtst bij een openingstreffer. Nadat de aanvaller de Drentse doelman ver voor zijn doel gepositioneerd zag staan en de bal er bekwaam overheen lopte, werd diens treffer door de uitstekend fluitende Gulik afgekeurd wegens vermeend buitenspel. Enkele minuten later wisten de blauw-zwarte manschappen het doel te vinden. De lange bal viel ver op de helft van Waskemeer tussen de defensie en doelman Bouma in, waarbij Beekman het meest attent was en Bouma kansloos liet. Ondanks deze tegenslag bleef Waskemeer rustig en ging het opzoek naar de gelijkmaker, welke vlak voor rust viel. Bart Kuper werd in het strafschopgebied neergehaald en scheidsrechter Gulik kon niet anders dan een penalty toekennen. Nicky Smid schoot de bal voorbij de doelman van dienst die nog gevaarlijk dicht bij de bal in de buurt kwam. In de tweede helft had de thuisploeg de wind mee, waardoor het vol druk ging zetten op de defensie van NKVV die daar nagenoeg geen raad mee wisten. De tweede helft speelde zich dan ook voornamelijk af op de speelhelft van de Drentenaren. Het veldoverwicht in de tweede helft werd nog binnen het uur beloond met een treffer. De mee opgekomen linkervleugelverdediger Sietze Keuning bracht de bal hoog het zestienmetergebied in. De voortdurend gevaarlijke Veenstra draaide zich knap bij diens directe tegenstander weg en schoot feilloos binnen, waarmee Waskemeer voor de eerste maal in deze wedstrijd op voorsprong kwam. In navolging op deze treffer, werden er een tweetal wissels doorgevoerd. De hardwerkende Jan de Groot werd afgelost door Hedzer van Veen en de licht geblesseerd geraakte Keuning werd vervangen door Marlon Brans. Op aangeven van diezelfde van Veen, was het aanvoerder Bindert Poelstra die dichtbij een doelpunt was. Een hard afstandsschot kon echter ternauwernood door de doelman gepareerd worden. De spaarzame counters die de gasten hier tegenover stelden, werden telkens door de, in de tweede helft sterk optredende, defensie van de groenhemden onschadelijk gemaakt. In de slotfase werd de thuisclub nog enkele malen gevaarlijk via de flanken met de snelle van Kalsbeek en Veenstra. In deze fase nam NKVV meer risico om iets te forceren, maar mocht het van geluk spreken dat de score niet verder in hun nadeel opliep. Nadat het eindsignaal van de jonge en sterk fluitende scheidsrechter klonk, kon Waskemeer de drie punten bijschrijven in deze laatste thuiswedstrijd voor de winterstop.