Waskemeer 2 niet voorbij VEV'67

Waskemeer 2 niet voorbij VEV'67 De reserves van Waskemeer speelden zaterdagmiddag in eigen huis het eerste bekerduel van de poulefase tegen VEV'67 (3). De reserve tweedeklasser uit Leek begon voortvarend en scoorde binnen 20 minuten tweemaal. De groenhemden herpakten zich en lieten voornamelijk in het tweede bedrijf diverse mogelijkheden liggen om er weer een wedstrijd van te maken. Het bleef dan ook 0-2 in het voordeel van de gasten. Onder leiding van arbiter Beijert werd er om 16:30 uur afgetrapt op sportpark 't Ald Leger tegen VEV'67, welke in competitieverband één klasse hoger uitkomt dan de gastheren. In de openingsfase combineerden de gasten veelvuldig op de helft van Waskemeer 2, waardoor het centrale duo Jorrit Jan van de Vosse en aanvoerder Rik Haven behoorlijk onder druk kwam te staan. Ondanks dat doelman Tim Haven nog enkele pogingen uit het doel kon houden, wist VEV'67 vrij snel op 0-1 te komen. De gasten kwamen in het eerste kwartier voornamelijk bij de groenhemden over de linkerflank door, waar Tiemen Jongsma een lastige middag kende tegen de ervaren Age Wim van der Zee. Na ruim een kwartier spelen werd een schot via Jorrit Jan van de Vosse ongelukkig van richting veranderd, waardoor Tim Haven voor de tweede maal deze middag de bal uit het net kon halen (0-2). Naarmate de wedstrijd vorderde, beet Waskemeer sterker van zich af. Voorop poogde gelegenheidsspits Fedde Akkerman als aanspeelpunt te fungeren, zodat de rappe Aren Greebe als lopende man voor dreiging kon zorgen. De jonge Greebe debuteerde binnen de senioren en deed dit vol overtuiging met onder meer enkele fraaie acties die de verdediging van de gasten deed wankelen. Vlak voor rust werd Seijo van der Veen aangespeeld door Karst van den Akker. Van der Veen dribbelde richting de achterlijn en kreeg een duw in de rug, waardoor een voorzet uitbleef. De Leeksters mochten van geluk spreken dat een strafschop uitbleef. Na rust kreeg Waskemeer meer grip op het middenveld. Dit resulteerde in een mooie combinatie tussen Jelmer Haites en Seijo van der Veen. Aren Greebe kon vervolgens weg worden gestuurd die het sterk verdedigingsduo te snel af was. Echter, stuitte de aanvaller na een lange dribbel op de uitkomende keeper. Nadat de Groningers de paal hadden geraakt, was het Seijo van der Veen die met een crosspass werd aangespeeld. De bal werd over de doelman heen gelobt, maar de inzet belandde net naast het doel. Hierdoor bleef het uiteindelijk 0-2 voor de gasten. Volgende week speelt Waskemeer 2 uit tegen Marum 2 dat eveneens in de reserve tweede klasse uitkomt en de eerste wedstrijd wist te winnen. Onderstaande wedstrijdfoto's zijn door Jaco Jonkman gemaakt.
8 Fc. Grootegast 1 26 34
9 Minnertsga 1 26 33