Nieuws Home Teams Besturen Programma Bardiensten Jeugd Contact Inloggen App
za. 25 mei 2024 12:30
Sportpark Bovensmilde
BSVV 4
-
Waskemeer 5
BSVV 4
2
-
4
Waskemeer 5
tegenstander
15'
25'
Egbert Beijert
(Halbert van der Veen)
tegenstander
35'
75'
Egbert Beijert
(Age Visser)
85'
Rolf Stuiver
(Hayco van der Veen)
90'
Halbert van der Veen
(Egbert Beijert)

Waskemeer 5 weet met vereende krachten in combinatie met de lokroep van Bessola krentjebrij in gedachten BSVV te slachten

Waskemeer 5 weet met vereende krachten in combinatie met de lokroep van Bessola krentjebrij in gedachten BSVV te slachten

Voor de manschappen van Waskemeer 5 is de hoop op de titel de laatste weken in rook opgegaan. De schaal is afgelopen donderdag namelijk in de kofferbak van de spaceshuttle van FC Assen beland. Uiteraard zijn de groenhemden de kwaadste niet en gaan bij deze de felicitaties uit naar het team van FC Assen 4 en de bijbehorende versterkingen uit FC Assen 2 en 3 en uiteraard de jongere lichting van de in de hoofdklasse uitkomende JO19 van de Assenaren. Zonder jullie was deze titel er nooit van gekomen! Enfin, alhoewel het zicht op de titel voor Waskemeer 5 als sneeuw voor de zon is verdwenen stond er dit weekend nog wel het nodige op het spel. Zo zijn de groenhemden nog verwikkeld in de strijd met Marum om de tweede plaats maar bovenal is het team de lijstaanvoerder in de alom geroemde interne clubcompetitie van Waskemeer en omstreken. Zo was er zaterdag dus nog alles om voor te spelen! Hiervoor werd afgereisd naar het roemruchte Bovensmilde. Het vijfde werd hierbij versterkt door Harry v/d Veen en Egbert Beijert, iets wat nodig was gelet op diverse afwezigen en de vette blessure van Bart Roijinga. De manschappen van Rolf Stuiver reisden met een goed gevoel af naar Drenthe. Nadat vorige week zaterdag Zuidhorn met 4-1 aan de zegekar gebonden werd was datzelfde midweeks het geval voor TLC. Een wedstrijd waarover niet naar huis te schreven viel en waarin drie spookachtige mooie doelpunten te noteren waren werd afgesloten met een simpele 3-0 overwinning. Het moge dan ook duidelijk zijn dat dat spelerskaravaan van het vijfde zaterdag vol vertrouwen koers zette naar sportpark BSVV te Bovensmilde, uiteraard weer met de nodige vertraging doordat alle ins en outs van de seksvakantie van een niet nader te noemen persoon uit de selectie vakkundig werden doorgenomen. Uiteindelijk wist de stoet via een toeristische route die o.a. via een fietspad en een onverharde weg verliep de eindbestemming te bereiken. Op de plaats van bestemming moest coach Rolf Stuiver diens vooraf opgestelde opstelling enigszins wijzigen omdat de door hem als sluitpost gepositioneerde Cees Prins niet tot de selectie bleek te behoren. Gelukkig legt Waskemeer 5 de lat voor de keeperspositie zowel letterlijk als figuurlijk niet heel hoog waardoor Hendrik Haaisma uit de koker kwam om de spreekwoordelijke keepershandschoen op te pakken. Na een uiteraard veels te korte warming-up om de verouderde spieren van de spelers weer op gang te krijgen na de midweekse speelronde riep de leidsman de spelers bij elkaar om de wedstrijd in gang te zetten.

Na het eerste fluitsignaal schoten de groenhemden uit de startblokken. Onder het motto ‘niemand vermoed het maar Tjado die doet het’ was het Tjado Rinzema die in de eerste minuten met zijn fluwelen trap diens medespelers in staat stelde om de openingstreffer tegen de touwen schieten, maar helaas voor hem beschikt niet elke medespeler over hetzelfde spelinzicht als dat van Tjado waardoor menig kans om zeep werd geholpen. Uiteraard kon de andere back Jenno de Boer hierna niet achterblijven en wist ook hij de weg naar voren veelvuldig te vinden wat resulteerde in een fraaie volley die helaas geen doel trof doordat deze kracht, richting, precisie en een vleugje finesse mistte. Ondanks de karrevracht aan kansen voor de groenhemden werd de verdediging van de thuisploeg niet geslecht en halverwege de eerste helft deed een aloude voetbalwet haar intrede. Een spaarzame counter van de thuisploeg belandde bij de rappe spits die hierna op de brommer het strafschopgebied wist binnen te treden en vervolgens de bal in het dak van het doel achter Hendrik Haaisma wist te schieten. Een treffer die uit de lucht kwam vallen maar gelukkig werd de stand binnen een kort tijdsbestek weer gelijkgetrokken. Wie anders dan Rolf Stuiver, die van een schimmig uitje terugkeerde op de Nederlandse velden, nam zijn team op sleeptouw en stuurde de onvermoeibare vader in spe Halbert van der Veen diep die vervolgens de keeper op diens pad wist te vinden. De rebound was echter een prooi voor goalgetter Egbert Beijert die hiermee de gelijkmaker tegen de touwen wist te plaatsen. De hoop was uiteraard dat de groenhemden vervolgens de score konden uitbouwen maar helaas was er wederom sprake van een zorgvuldige counter van de thuisploeg waarbij opnieuw de rappe spits het eindstation vormde. Deze sneed het strafschopgebied in en trof hierbij keeper Hendrik Haaisma op diens pad. Net zoals in de film Titanic, waarbij de schippers niet bij machte waren om tijdig de ijsberg te ontwijken vanwege de draaicirkel van het schip, was kapitein Haaisma in deze situatie niet bij machte om op tijd tot stilstand te komen en de spits te ontlopen waardoor de scheidsrechter een penalty moest toekennen. Deze werd vakkundig benut waardoor beide teams met een 2-1 voorsprong voor de thuisploeg aan de thee gingen.

Tijdens de thee werden enkele tactische tips uitgewisseld maar coach Rolf Stuiver had al snel door dat er vandaag uit een ander vaatje getapt moest worden. De manschappen van het vijfde gaan inmiddels al enkele jaren en hebben al van alles meegemaakt, dus de vraag was hoe de hoofdcoach zijn kroost moest motiveren. Om het sentiment van de vroegere jaren weer terug te brengen toen menig speler nog op een acceptabel niveau voetbalde was daar plotsklaps het antwoord. Bessola krentjebrij! De oeroude verwennerij van vroeger moest het verschil gaan maken en leverde gelijk al de nodige nostalgische anekdotes op. Met de belofte van vaste wissel Fokke v/d Wal dat er bij winst onbeperkt Bessola voor de spelers beschikbaar gesteld zou worden stapten de groenhemden tot op het bot gemotiveerd de grasmat op voor de tweede helft. De hunkering naar Bessola maakte zoals verwacht nieuwe krachten los bij het vijfde. Dit resulteerde in diverse kansen waarbij aanvalsleider Herbert Golsteijn met een snoeihard schot de lat wist te raken. Ditzelfde was ook het lot voor een fraaie volley van Rolf Stuiver. Daarnaast werd een treffer van Hayco van der Veen afgekeurd vanwege vermeend buitenspel. Ook de thuisploeg liet zich echter gelden en het was aan uitstekend keeperswerk en diverse katachtige Hatsu-matsu reddingen van Hendrik Haaisma te danken dat de tussenstand van 2-1 op het scorebord bleef staan. Uiteindelijk bracht de lokroep van Bessola toch de kentering in de wedstrijd. Een fraaie dieptebal van Age Visser belande op de kruin van Egbert Beijert die hiermee de uitkomende keeper van de thuisploeg wist te passeren. Deze gelijkmaker smaakte uiteraard naar meer en vijf minuten later was de voorsprong daar. Een aanval werd onschadelijk gemaakt waarbij BSVV een corner moest weggeven. Dit betekende uiteraard dat de luchtmacht van Waskemeer 5 weer naar voren werd gestuurd bij monde van de kopsterke Rolf Stuiver. Rolf airlines was ‘ready for liftoff’ en wist met een fantastische sprong het luchtruim van Bovensmilde te betreden en tegelijkertijd de bal binnen te koppen! Het verzet van de thuisploeg was hiermee gebroken en in de slotminuten werd de eindstand bepaald op 2-4. Een ingooi van Martijn Schotanus belandde bij Egbert Beijert die vervolgens Halbert van der Veen in staat stelde om de wedstrijd in het slot te gooien. Behoudens een akkefietje in de ultieme slotfase waarbij testosteronbom Herbert Golsteijn liet zien welke oerkrachten verliefdheid in een man kan losmaken vielen er verder geen hoogtepunten meer te noteren en eindigde de wedstrijd in een 2-4 overwinning.

Na het laatste fluitsignaal waren er logischerwijs louter blije gezichten aan Waskemeerse zijde te vinden. Naast het feit dat de koppositie van de interne clubcompetitie in feit was lag er namelijk ook een heerlijk glasje krentenbrij in het verschiet! Hiervoor werd de plaatselijke Poiesz leeggekocht waarna er geproost werd op de zege. Nu het kampioenschap is vergeven aan het buitenaardse legioen van FC Assen was er ook tijd voor een stukje zelfreflectie. In de ogen van diegenen bij wie het glas halfvol is is een tweede plaats ook niet slecht, echter vanuit de pessimistische ‘het glas is halfleeg’ blik ben je als tweede wel de eerste verliezer. Feit blijft dat Waskemeer 5 een fraai seizoen kent waaraan woensdag een einde zal komen. In de thuiswedstrijd tegen Westerkwartier zal dan afscheid genomen worden van het voetbaljaargang 2023/2024. Uiteraard is publiek hierbij van harte welkom. Datzelfde geldt ook voor de huldiging in het kader van de winst van de interne clubcompetitie; nadere details over het dagprogramma, de af te leggen route van de platte kar, de aanwezige sprekers en de feestlocatie zullen ongetwijfeld nog volgen!

 

Uitslagen
16/09 RWF 4 Waskemeer 5 2 - 4
13/09 Waskemeer 5 Donkerbroek 2 3 - 3
02/09 S.V. Haulerwijk 3 Waskemeer 5 5 - 3
Competitie uitslagen
01/06
BSVV 4
Fc. Grootegast 6
3 - 0
01/06
Marum 4
TLC 3
2 - 3
01/06
V.V. Westerkwartier 3
LTC 6
1 - 4
29/05
Waskemeer 5
V.V. Westerkwartier 3
8 - 3
25/05
V.V. Westerkwartier 3
ACV 9
2 - 0
25/05
BSVV 4
Waskemeer 5
2 - 4
23/05
BSVV 4
FC Assen 4
1 - 4
22/05
Waskemeer 5
TLC 3
3 - 0
18/05
Marum 4
Fit Boys 4
4 - 1
18/05
V.V. Westerkwartier 3
Grijpskerk 6
5 - 3
18/05
Zuidhorn 5
Waskemeer 5
1 - 4
18/05
BSVV 4
TLC 3
3 - 0
vv Waskemeer - De club waar iedereen welkom is!
Contact   Traininstijden   Programma   Privacy