Waskemeer bemachtigt periodetitel na doelpuntrijk duel

Waskemeer bemachtigt periodetitel na doelpuntrijk duel De in grote getale meegereisde supporters waren getuige van een gedreven Waskemeer dat overtuigend, het met blessureleed geplaagde, SCN wist te verslaan. In een doelpuntrijk duel werd het maar liefst 0-8 voor de groenhemden. Daar Helpman eveneens wist te winnen, was deze 8e overwinning op rij noodzakelijk om de eerste periodetitel in de wacht te kunnen slepen. Ondanks dat het in de gelijk opgaande openingsfase nog een moeilijke middag leek te gaan worden, maakte Waskemeer in het laatste half uur van de eerste helft het verschil en drukte dit uit in een vijftal wonderschone doelpunten. Nadat beide vleugelspitsen van Waskemeer de verdediging al diverse malen had omzeild, was het Bouwe Veenstra die opnieuw zijn tegenstander passeerde. Een afgemeten voorzet werd door de goed spelende Mitchell van Kalsbeek op waarde geschat en beheerst binnen getikt. Enkele minuten later kreeg Waskemeer een vrije trap ruim buiten het zestienmetergebied. Bindert Poelstra besloot de trekker over te halen en schoot de bal snoeihard in de bovenhoek, waarbij keeper Reitsma kansloos werd gelaten. Waskemeer besloot allerminst gas terug te nemen en ging opzoek naar een derde treffer. Na een fraaie combinatie op het middenveld werd de bal hoog ingebracht. Spits Jan de Groot ging buiten het doelgebied het luchtduel aan met de Drentse doelman en kwam als winnaar uit de strijd en kon vervolgens eenvoudig scoren. Enkele minuten later was het wederom raak. Regillio Holder werd vanaf de zijkant bediend en besloot de bal ineens, vanuit de draai, met succes op het doel te mikken. Op slag van rust waren de gastheren andermaal genoodzaakt om aan de handrem te trekken. Ditmaal werd de vrije trap op de rand van het zestienmetergebied door Nicky Smid genomen. De bal werd om de muur heen gekruld in de linker bovenhoek, wederom onhoudbaar voor doelman Reitsma. Na rust, waarin Douwe van der Mei door Techo Peeters werd afgelost, bleek de honger nog niet te zijn gestild. Bouwe Veenstra torende boven de verdedigingslinie van SCN uit en knikte het leer na een afgemeten voorzet bekwaam tegen de touwen. De groenhemden bleven domineren, maar hadden steeds meer moeite om door de teruggedrongen defensie van SCN heen te komen. Daar stond tegenover dat de Drentenaren wat vaker tot de omschakeling over konden gaan, maar ontbrak het hen aan stootkracht voorin. De technische staf besloot na een uur spelen van de laatste wissels gebruik te maken. Bart Roijenga en Mitchell van Kalsbeek ruimden het veld voor Jelmer Boonstra en Sietze Keuning. Ondanks de ruime voorsprong van Waskemeer, bleef SCN niets gespaard. Bouwe Veenstra soleerde door het strafschopgebied en schoot vervolgens de 0-7 binnen. Het slotakkoord was voor de mee opgekomen Techo Peeters die een voorzet van Veenstra bij de tweede paal kon intikken. Nadat de uitstekend fluitende scheidsrechter Kuipers had besloten tot het eindsignaal over te gaan werd het behalen van de periodetitel in de volle kantine van Waskemeer gevierd. Opstelling Waskemeer: Johan Bouma, Douwe van der Mei (45e Techo Peeters), Mark Veldman, Bart Roijenga (60e Sietze Keuning), Bart Kuper, Nicky Smid, Bindert Poelstra, Regillio Holder, Jan de Groot, Mitchell van Kalsbeek (60e Jelmer Boonstra) en Bouwe Veenstra. Foto’s gemaakt door Jaco Jonkman