Waskemeer boekt benauwde overwinning op BSVV

Waskemeer boekt benauwde overwinning op BSVV In de elfde speelronde van de competitie, heeft Waskemeer haar tiende overwinning weten te boeken. Op bezoek bij BSVV te Bovensmilde werd het met hangen en wurgen 0-1 voor de Friezen. In de eerste helft presteerden de manschappen van trainer Postema ver beneden eigen kunnen, de tweede helft waren de krachtsverhoudingen meer in evenwicht. Uiteindelijk bleek Waskemeer minder kansen dan de gastheren nodig te hebben om het doel te vinden. Na ruim een half uur spelen maakte Bouwe Veenstra de enige treffer van de middag, wat achteraf afdoende bleek te zijn voor de eindoverwinning. Daar de gastheren sinds 19 september jl.  niet meer hadden verloren, was Waskemeer voorafgaand aan de wedstrijd gewaarschuwd dat het een moeilijke middag beloofde te worden. Op een zwaar bespeelbaar veld, was het in het eerste bedrijf BSVV die de boventoon voerde, daar onder meer het gros van de groenhemden niet thuis gaven. De geel-zwarte brigade van trainer Ab Rutten kreeg op het middenveld te veel ruimte, waardoor men de ene na de andere aanval kon opzetten.   Zowel Marten Homan alsmede BSVV-topscoorder Nico Hoogeveen wisten  geen van alle kansen te verzilveren, waarbij doelman Bouma veelal een sta in de weg bleek te zijn. Waskemeer stelde hier weinig tegenover. Desondanks kwam Waskemeer na ruim een half uur spelen tegen de verhoudingen in op voorsprong. Johan Bouma maakte een bekeken schot onschadelijk en zocht vervolgens meteen Bouwe Veenstra. De snelle Veenstra gaf de verdediging het nakijken en was vervolgens de Drentse keeper op de rand van het zestienmetergebied te slim af. Een geplaatst rollertje bleek voldoende te zijn om het net te vinden. Nadat Waskemeer nog enig gevaar wist te stichten met de verre inworpen van centrumspits Jan de Groot, kreeg ook BSVV nog enkele kansjes die onbenut bleven. Derhalve ging Waskemeer, weliswaar tegen de verhoudingen in, met een 0-1 voorsprong rusten. In de tweede helft werd er bij Waskemeer uit een ander vaatje getapt. De ruimtes werden kleiner gehouden, waardoor het BSVV enigszins moeilijker werd gemaakt dan in de eerste helft. Bijkomend voordeel was dat de Drentenaren opzoek moesten naar de gelijkmaker, wat resulteerde in grotere ruimtes achter de eigen defensie, waar de snelle vleugelspitsen van Waskemeer vaak wel mee uit de voeten kunnen. Het spel golfde op en neer, waardoor er ditmaal aan beide kanten kansen ontstonden. Nadat Jan de Groot gewisseld werd voor Herbert Golsteyn, benutte Bouwe Veenstra ditmaal een opgelegde kans niet. Aan de andere zijde waren de gastheren ook dichtbij een treffer, maar de uitstekend keepende Johan Bouma kon men deze middag, zo bleek achteraf, niet passeren. De technische staf maakte in de resterende 20 minuten nog gebruik van de laatste twee wissels. Nicky Smid, welke voorafgaand aan de wissel nog een charge moest incasseren van een BSVV’er die daarvoor van scheidsrechter Pultrum de gele kaart getoond kreeg,  werd afgelost door de sterk invallende Marlon Brans. De moegestreden Hedzer van Veen werd vervangen door Niels Schievink, welke samen vorig seizoen als A-junior nog de plaatselijke Hagedoorn Bokaal voor Waskemeer in de wacht wisten te slepen. Op aangeven van Douwe van der Mei was het in de slotfase nogmaals Bouwe Veenstra die oog in oog met sluitpost Budding niet tot scoren wist te komen. Nadat de goed spelende Sietze Keuning nog een gevaarlijk schot in het zestienmetergebied van Nico Hoogeveen wist te blokken, begon BSVV met het slotoffensief.  De daaruit voortvloeiende afstandsschoten en een vrije trap, leverden niet het gewenste resultaat op, waardoor het uiteindelijk 0-1 in het voordeel van de Friese formatie bleef.