Waskemeer hard onderuit tegen Westerkwartier

Waskemeer hard onderuit tegen Westerkwartier Na een uiterst rumoerige week, waarin trainer Wander Balkema de club te kennen heeft gegeven bij nader inzien het trainerschap niet te kunnen combineren met werk, stond het laatste bekerduel op het programma. Waskemeer kende een vervelende middag in Niebert en verloor met maarliefst 5-1.  Om half drie werd er op sportpark de Wieken afgetrapt tegen vv Westerkwartier. De groenhemden begonnen in de openingsfase uiterst ongelukkig. Douwe van der Mei kopte de bal tekort terug naar de doelman, waarna Wouda binnen enkele minuten de thuisploeg op voorsprong schoot. Waskemeer poogde de defensie te ontregelen, maar de gastheren verdedigden met man en macht. Westerkwartier mocht van geluk spreken dat het geen penalty tegen kreeg, nadat Sander Visser in het strafschopgebied werd gevloerd. Ook mocht de goed spelende aanvoerder Rense Dijk niet klagen dat hij slechts de gele kaart getoond kreeg bij het neerhalen van Hessel Zuidema. Na ruim tien minuten te hebben gespeeld ging het opnieuw fout voor Waskemeer. Een houdbare bal verdween in de korte hoek achter de Vries. Terstond viel bij Waskemeer Tim Haven uit met een hamstringblessure. Voor hem kwam de jonge Aren Grebe binnen de lijnen die regelmatig van zich liet spreken met snelle passeeracties en doelpogingen. Ook Bouwe Veenstra en Dennis Hardenbol troffen net als Grebe de doelman. Nog voor rust bleek dat de gifbeker deze middag nog niet geleegd was. De defensie stond niet goed bij een fraaie crosspass van de thuisploeg, waarna de 0-3 vlak voor rust op het scorebord stond. Na rust leek Waskemeer terug in de wedstrijd te komen. Een uitstekende pass van Dennis Hardenbol werd door Mitchell Schievels van dichtbij raak gekopt (3-1). Terstond scoorde Schievels voor de tweede maal. Tot ongeloof van de gasten werd de goal afgekeurd, de bal zou bij het geven van een voorzet volgens de grensrechter van de thuisploeg de achterlijn gepasseerd zijn. Nieuwbakken trainer Gert Haak wisselde vervolgens Hermen Rozema en Halbe Jan de Boer voor Jorrit Jan van de Vosse en Tseard Haites. In plaats van een aansluitingstreffer kreeg Waskemeer een terechte strafschop tegen. Daar waar Waskemeer de eer nog enigszins probeerde te redden, wist Westerkwartier op de counter gevaarlijk te blijven en de uitslag nog te vergroten tot een pijnlijke 5-1 nederlaag. Er zal komende week hard gewerkt moeten worden door de A- selectie, want komende zaterdag start de competitie, waarin Waskemeer buurtgenoot Haulerwijk in de derby treft. De wedstrijdfoto's zijn van Jaco Jonkman afkomstig.
8 Fc. Grootegast 1 26 34
9 Minnertsga 1 26 33