Waskemeer herpakt zich en kan volle buit bijschrijven

Waskemeer herpakt zich en kan volle buit bijschrijven Na de forse nederlaag tegen Leovardia heeft Waskemeer zich in eigen huis weten te herpakken met een magere 1-0 overwinning op Minnertsga. De groenhemden kwamen slecht uit de startblokken, maar wisten de gasten met enig kunst en vliegwerk van het scoren af te houden. Naarmate de wedstrijd vorderde werd de thuisploeg sterker. Dankzij een wonderschoon doelpunt van aanvoerder Hardenbol in de tweede helft werd de wedstrijd beslist (1-0). Om klokslag twee uur werd er door arbiter Groefsema op sportpark 't Ald Leger afgetrapt voor het duel tussen middenmoter Minnertsga en het tegen degradatie strijdende Waskemeer. De gasten hadden in de openingsfase een veldoverwicht en wisten regelmatig gevaarlijk te worden voor het doel van de thuisploeg. Diverse malen kwam de uitstekend keepende doelman Femko de Vries als winnaar uit de bus. Daarnaast konden enkele vrije trappen aan de rand van het strafschopgebied niet door Minnertsga omgezet worden in een op dat moment verdiende openingstreffer. Waskemeer mocht dan ook van geluk spreken dat het in het eerste kwartier niet tegen een achterstand hoefde aan te kijken. Naarmate de eerste helft vorderde werden de Ooststellingwervers sterker. De pogingen van Tim Haven en Mitchell Schievels werden uitstekend gepareerd door doelman Helder, waardoor er met 0-0 werd gerust. In het tweede bedrijf domineerden de gastheren. Minnertsga werd nagenoeg niet langer meer gevaarlijk. Waskemeer voerde bij het vijandelijke doel de druk op. Uiteindelijk was het aanvoerder Hardenbol die in de 65e minuut van grote afstand raak schoot. Doelman Helder stond ver voor zijn doel op het moment dat Hardenbol de bal voor zijn voeten kreeg en van zo'n dertig meter de bal beheerst over de sluitpost heen mikte. Waskemeer verzuimde via Jorrit Jan van de Vosse en invaller Aren Greebe de wedstrijd definitief te beslissen. In de absolute slotfase overleefde de thuisploeg nog een scrimmage voor het eigen doel. Arbiter Groefsema uit Zevenhuizen floot terstond voor het einde van de wedstrijd, waarmee opnieuw een belangrijke overwinning werd bijgeboekt. Komende week wacht het thuisduel tegen Ropta Boys. Middels een overwinning kan Waskemeer aanhaken voor de felbegeerde elfde plaats plaats op de ranglijst. Het duel vindt om 14:00 uur op sportpark 't Ald Leger plaats. Onderstaande wedstrijdfoto's zijn van Jaco Jonkman afkomstig.
8 Fc. Grootegast 1 26 34
9 Minnertsga 1 26 33