Waskemeer in tweede helft voorbij Helpman

Waskemeer in tweede helft voorbij Helpman Op sportpark Esserberg stond zaterdagmiddag het belangrijke duel tussen de nummers 2 en 3 van de ranglijst op het programma. Waskemeer dat op bezoek ging bij Helpman had het in het eerste bedrijf verdedigend behoorlijk lastig met de Groningse voorwaartsen, wat resulteerde in een 1-0 ruststand. In de tweede helft toonde Waskemeer opnieuw veerkracht. Door een collectief sterk optreden werd het net tot driemaal toe gevonden. In de openingsfase golfde het spel op en neer. Aan weerszijden ontstonden er enkele kansen. De snelle Elmer Laagland zorgde van meet af aan voor dreiging aan Groningse zijde. Dankzij goed verdedigingswerk van Sietse Keuning en Bart Roijinga, beiden haalden een bal van de doellijn, bleef de spreekwoordelijke brilstand op het scorebord staan. Aan de andere kant van het veld zorgde met name de snelle Bouwe Veenstra voor enig gevaar. Zijn pogingen misten precisie, waardoor de doelman nauwelijks in actie hoefde te komen. Ook een fraaie combinatie over de linkerzijde van het veld tussen Keuning, Holder en Smid, mondde net niet uit in een doelpoging. Enkele minuten later kreeg Waskemeer een fikse tegenslag te verwerken. De sterk spelende Jurrien Hummel stuurde middels een splijtende pass Bart Kuper weg, maar kreeg vervolgens ook nog te maken met een gestrekt Gronings been, wat resulteerde in een noodgedwongen vroegtijdige wissel. Nadat Brans in het veld was gekomen, werd terstond ook rechtsachter Teggo Peeters hard geraakt, welke in de rust eveneens gewisseld moest worden. Beide teams leken zonder openingstreffer te gaan rusten. Echter, kreeg de thuisploeg nog in de extra tijd een eenvoudig gegeven vrije trap. Een indraaiende bal richting de tweede paal verdween achter doelman Bouma, nadat de inkomende Laagland de bal licht had getoucheerd. In de tweede helft werd Teggo Peeters vervangen door Theo Meijerhof. In slechts enkele minuten tijd wist Waskemeer in de tweede helft diverse kansen te creëren en daarbij de achterstand om te buigen in een voorsprong. Een goede bal van Johan Bouma werd door Nicky Smid doorgekopt. Vanuit een moeilijke hoek poogde Meijerhof de doelman te verschalken. Echter, wist de keeper een doelpunt te voorkomen. Enkele minuten later was het wel raak. Een fraaie combinatie eindigde bij Holder, welke diagonaal knap inschoot, waarbij de keeper kansloos achter bleef. Enkele minuten later was het opnieuw raak. Veenstra en Holder waren in het zestienmetergebied in een heuse scrimmage beland. De bal werd in eerste instantie door de doelman weg gebokst, daarna trof men een verdediger op de doellijn. Nicky Smid reageerde heeft meest attent en schoot van dichtbij raak. Waskemeer bleef als collectief sterk opereren en zorgde er daardoor voor dat de aangeslagen thuisploeg zelf nauwelijks meer gevaarlijk werd.  De groenhemden wisten nog eenmaal doel te treffen. Een indraaiende vrije trap van Meijerhof belandde op de rand van het doelgebied, waarbij Bouwe Veenstra in een uiterste inspanning de bal eerder dan de keeper wist te beroeren. Ditmaal was Regillio Holder het meest attent door de door Veenstra terug gekopte bal in het doel te schieten. In de resterende 20 minuten werd Jelmer Boonstra ingebracht voor de moegestreden Bart Kuper. Mede doordat het middenveld compact speelde en de verdediging onder leiding van Veldman goed stond, wist Helpman nagenoeg zelf geen grote kansen meer uit te spelen, waardoor er van een slotoffensief geen sprake was. In de slotfase werd nog wel een fraaie voorzet van invaller Hensen door een van de voorwaartsen al zwevend over gekopt, waarmee de eindstand 1-3 in het voordeel van de gasten bleef. Dinsdagavond speelt Waskemeer thuis het inhaalduel tegen NWVV, aftrap vindt om 20:00 uur plaats. Met dank aan Jaco Jonkman voor de gemaakte wedstrijdfoto's.