Waskemeer lijdt bij VVAK onverwachte verliespartij

Op bezoek bij laagvlieger VVAK heeft Waskemeer een onverwachte nederlaag geleden.  Na een 3-0 voorsprong van de gastheren bij rust, werd het uiteindelijk door een eretreffer van Holder 3-1 voor de thuisploeg. De manschappen van trainer Postema leden hierdoor diens tweede verliespartij van het seizoen, waarmee de koppositie uit handen is gegeven.

Op een zonnig Sportpark Het Zandmeer keek Waskemeer binnen 4 minuten tegen een achterstand aan. Waskemeer dat vol in de aanval was, kreeg in de omschakeling de spreekwoordelijke deksel op de neus. In de kluts belandde de bal voor de voeten van een VVAK’er, welke de bal keurig terug legde op de rand van het zestienmetergebied. De uithaal die volgde was onhoudbaar voor doelman Bouma. Ondanks deze vroege tegentreffer, hadden de Friezen alle vertrouwen in een goede afloop, daar er een behoorlijk aantal kansen werden gecreëerd. Douwe van der Mei was het dichtst bij de gelijkmaker. Echter, diens inzet belandde op de paal. Daarnaast ging het schot van Bart Kuper rakelings naast, raakte Bouwe Veenstra oog in oog met de doelman de bal verkeerd en leverden diverse hoekschoppen niet het gewenste resultaat op. Nadat Bindert Poelstra hard werd aangepakt door een tweetal spelers van VVAK en een opstootje provoceerden, waarbij beiden vrijuit gingen, kreeg de aanvoerder een gemakkelijk gegeven gele kaart voor protest. Dat de gifbeker deze middag voor Waskemeer nog lang niet leeg was, bleek wel toen VVAK tegen de verhoudingen in op een comfortabele 2-0 voorsprong kwam. De Drentse aanvallers liepen op elke bal door en onderschepten de terug kopbal van Mark Veldman. Waskemeer was aangedaan door deze tweede tegentreffer en smachtte naar de rust.  Alvorens de rust aanbrak, gaf de arbiter voor de neergaande aanvaller een eenvoudig gegeven strafschop, daar zowel aanvaller als verdediger reglementair duelleerden. VVAK wist dit buitenkansje wel te verzilveren, waardoor er gerust werd met een 3-0 achterstand voor de gasten. In de tweede helft werd er vol op de aanval gespeeld. Ondanks dat Waskemeer met een viertal aanvallers speelde, kregen zij de bal niet achter de Drentse doelman. Na een uur spelen was het wel raak. Een voorzet belandde in het drukke zestienmetergebied voor de voeten van Holder die beheerst binnenschoot. Enkele minuten later bracht Bouwe Veenstra de spanning terug in de wedstrijd door de 3-2 aan te tekenen. Tot ieders verbazing werd het doelpunt op aangeven van de grensrechter door de leidsman van dienst afgekeurd. VVAK kwam er nauwelijks meer aan te pas en verdedigde met man en macht. In het overvolle strafschop gebied werd tot driemaal toe met de hand uitverdedigd door de gastheren, waarvoor helaas de Friese formatie geen enkele maal een strafschop genoot. In de slotfase braken de Drentenaren nog eenmaal gevaarlijk uit. Diens doelpoging werd middels een uitstekende reflex van doelman Bouma van de lijn gehaald. Na het eindsignaal bleken de Waskemeerders koploper af te zijn, een teleurstelling die snel weggespeeld moet worden, te beginnen volgende week thuis tegen SCN.