Waskemeer onderuit op bezoek bij SVBO

Waskemeer onderuit op bezoek bij SVBO Het uitduel tegen SVBO heeft Waskemeer geen punten opgeleverd. Het laaggeklasseerde SVBO dat de punten, weliswaar in strijd ter voorkoming van nacompetitie, eveneens hard nodig had, kwam deze middag als winnaar uit de strijd. Ondanks dat de gasten het betere van het spel hadden, scoorden de Barger Oostervelders relatief eenvoudig, daar waar Waskemeer het veldoverwicht moeizaam in doelpunten kon uitdrukken. Het werd uiteindelijk 2-1 in het voordeel van de gastheren.
In de openingsfase werden de geel hemden ver teruggedrongen op de eigen speelhelft. Waskemeer liet de bal goed rondgaan en creëerde kleine kansjes. De grootste mogelijkheid was voor Herbert Golsteijn, welke middels een bekeken steekpass van Nicky Smid weg werd gestuurd. Golsteijn trof de vuisten van de doelman, waar een bal breed op de meegelopen Bouwe Veenstra mogelijk een betere optie was geweest. Daarnaast was ook Bart Kuper dichtbij een treffer vanuit een vrije trap. Nadat ook Bindert Poelstra, door het gedurende de hele wedstrijd agressief spelende SVBO, naar de grond werd gehaald, schoot Kuper de vrije trap richting de kruising die ternauwernood door de doelman over het doel getoucheerd kon worden. Aan de andere kant had SVBO tot dusver nog geen kans gecreëerd. Echter, in de laatste 10 minuten van de eerste helft kwamen ook de gastheren dichterbij het doel. Nadat Johan Bouma een eerdere poging op uitstekende wijze onschadelijk wist te maken, was het enkele minuten later wel raak. Nicky Smid verloor het luchtduel op het middenveld, waardoor de vaardige rechtsbuiten weggestuurd kon worden die op zijn beurt Keuning omspeelde en voorgaf. Ondanks dat doelman Bouma ook deze inzet wist te pareren, was het SVBO dat de rebound benutte. Het laatste wapenfeit in het eerste bedrijf kwam van de voet van Kuper, welke vanuit de corner, ondanks dat ook hij vast werd gehouden, de bal alsnog wist te raken. Diens inzet ging rakelings naast. Derhalve werd er met een 1-0 achterstand gerust. In de tweede helft een vergelijkbaar spelbeeld, Waskemeer voerde de boventoon, SVBO agressief verdedigend en loerende op de counter. Het noodlot ontstond 10 minuten na rust. Veldman schatte een diepe pass verkeerd in, waardoor de gastheren eenvoudig door de defensie heen konden breken. De eerste inzet werd door doelman Bouma tegengehouden, maar ook hier verdween de rebound in het doel. Met nog ruim 20 minuten te gaan, voerde Waskemeer een drietal wissels door, ten einde een slotoffensief te creëren. Dit resulteerde in diverse goede kansen. Een kopbal van Golsteijn spatte uiteen op de lat. Daarnaast werd een voorzet van Meijerhof door de doelman weggewerkt en belandde voor de voeten van Holder, welke hoog over schoot. In de omschakeling dreigde er telkens gevaar aan de zijde van SVBO, maar dit resulteerde niet in doelpunten. In de slotfase stuurde Smid de snelle Veenstra weg die niet zelfzuchtig was en de bal breed gaf op Holder die beheerst binnenschoot. In de laatste minuten stond Waskemeer tegenover 10 man, nadat de leidsman opnieuw geel aan SVBO moest uitreiken, waarbij Grummel tegen diens 2e gehele kaart aanliep. Helaas mocht het voor Waskemeer uiteindelijk niet meer baten en verloor het met 2-1.
Bekijk hieronder de door Jaco Jonkman gemaakte wedstrijdfoto's.